SPAR OP TIL 30% V. KØB AF 2 x 8 ELLER 2 x 12 KG OLIVERS FODER

Kattegrus og kattesand

Her finder du det bedste kattegrus og kattesand, og du er derfor sikret den højeste kvalitet i forhold til sugeevne og lugtgener. Køber du for mere end 399 kroner, sender vi kattegruset helt gratis, og du modtager dit køb inden for maksimalt 2 hverdage. OLIVERS tilstræber altid at levere den bedst mulige kvalitet og tager altid din bestilling retur, hvis du ikke er 100 % tilfreds. Gå på opdagelse i vores sortiment af kvalitetskattegrus nedenfor – eller scroll længere ned på siden for at blive klogere på, hvilke fordele der er ved vores produkter.

Hvorfor vælge vores kattegrus?

Der er flere grunde til, at du skal vælge vores kattegrus. Markedet for kattegrus og kattesand er meget omfattende, og det kan være svært at vælge det bedste produkt. Der er to ting, som især er vigtige, når du skal vælge et godt kattegrus: Sugeevne og reducering af lugtgener. Det skal nemlig være så let som muligt at rydde op efter din kats efterladenskaber, og du skal vælge en type kattegrus, som også reducerer den grimme lugt. Dette er både til glæde for dig og din kat. Begge dele afhænger af kattegrusets materiale.

 

OLIVERS kattegrus: Materialet

Olivers kattegrus/kattesand består af bentonit. Bentonit er en naturlig lerart, der er tørret og granuleret i fine korn. Bentonit svulmer kraftigt op, når det udsættes for væske, og derfor er det helt ideelt som kattegrus. Med OLIVERS kattesand, som klumper hurtigt, er det ganske nemt og effektivt at fjerne din kats efterladenskaber med en skovl efterfølgende.

Kattegruset, der er lavet af betonit, har en fantastisk sugeevne, og derudover reduceres lugtgener mærkbart, da denne type af kattegrus indkapsler de organiske lugte. Sidst men ikke mindst gør materialet, at det er let at rengøre kattebakken efterfølgende.

OLIVERS kattegrus er et 100% naturprodukt og er ikke forarbejdet. Det betyder, at der fra sending til sending kan forekomme mindre ændringer i kvaliteten. Sådan er det med alle slags råvarer, der hentes fra undergrunden. Fordelene ved dette materiale er dog ikke til at tage fejl af. Husk at du kan sende varen tilbage, hvis du ikke er 100% tilfreds med produktet.

 

Hvordan gør du?

For at for mest muligt ud af dit kattegrus, skal du fylde et ordentlig lag af kattegrus i din kattebakke (gerne 5 cm). Herved undgår du nemlig, at din kats urin løber ned i bunden og klistrer til bakken – i stedet for at blive absorberet undervejs til en fritliggende klump, der er lige til at fjerne. Fjern løbende klumperne og drys eventuelt lidt rent grus i kattebakken dagligt. Husk med andre ord at holde kattebakken ren. Katte foretrækker nemlig at besørge i rene omgivelser.

 

Katte kræver renlighed – undgå mistrivsel

Katte er meget renlige dyr. Ingen andre husdyr dækker deres efterladenskaber til, når de har besørget, og vasker sig grundigt efterfølgende. Et rent sted at besørge er dermed én af kattens urinstinkter, og en kat vil hurtigt mistrives, hvis dette behov ikke indfries.

Katte, som har adgang til at gå ud i naturen, foretrækker som regel at besørge udenfor. Udendørskatte besørger desuden helst på steder, hvor der ikke tidligere har været andre katte. Hvis det er muligt, vil katten foretrække at afsætte urin og afføring på to forskellige steder og efterfølgende dække dens efterladenskaber til.

Det samme gør sig gældende for indekatten og katten, der bor i et hjem uden kattelem og derfor ikke har mulighed for at komme ud efter behov. Katte benytter gerne kattebakke så længe, den er ren og har en ordentlig mængde med kattegrus eller kattesand.

 

Minimum én kattebakke per kat

Det er også vigtigt, at der minimum er én kattebakke pr kat. Hvis du derfor har flere katte, skal hver enkelt kat således have sin egen bakke samt en ekstra. Det vil sige, at hvis du har 2 katte, skal de have 3 kattebakker til rådighed tilsammen.

 

Kattegrus af høj kvalitet er uundværligt for katteelskere

Hvis din kat skal trives, skal den have et rent sted at besørge. Derfor er kattegrus af høj kvalitet afgørende for din kats velvære.

 

  • Størrelse: Bakken skal gerne være en del længere end din kat og dyb nok til at rumme 4-5 cm grus. Hvis du har en killing, kan du med fordel købe en killingebakke, hvor kanterne er lavere end på en normal bakke.
  • Placering: Bakken skal stå, så der er fri adgang for katten og så katten kan gå på bakken i ro og fred. Bakken må helst heller ikke stå i nærheden af kattens vand- og madskål.
  • Rengøring: Det er, som tidligere nævnt, vigtig at holde bakken ren, så katten har lyst til at bruge den. Det er derfor vigtigt at fjerne klumper og afføring flere gange dagligt og tømme bakken ca. en gang om ugen. Når bakken tømmes, skal den vaskes og desinficeres, inden der kommes nyt kattegrus i igen.

 

Kattegruset er dermed vigtigt for den renlige kats natur. Hold dig fra det parfumerede kattegrus og benyt hellere kattegrus af rigtig god kvalitet, der ikke støver. Sidst men ikke mindst skal du vælge kattegrus, som er godt for katten at skrabe i. Det er vigtigt at bruge kattesand, som klumper, når det kommer i kontakt med kattens urin og afføring. Derudover skal kattegruset støve så lidt som muligt. På denne måde er det let at fjerne klumper af urin og afføring og holde en høj hygiejne.

 

Søg rådgivning om kattegrus og kattesand hos os

Spørg os til råds, hvis du er i tvivl om, hvilket kattegrus du skal vælge. Der er mange ting, du skal tage stilling til i forhold til valg af kattegrus, og vi rådgiver dig gerne i forhold til hvad der er det rigtige for dig og din kat.

Måske har du andre spørgsmål generelt til kattefoder? Uanset hvad vil vi rigtig gerne klæde alle vores kunder så godt på som muligt. Du er derfor altid velkommen til at kontakte vores kundeservice til en snak om de (mange) forskellige muligheder. Er der noget, du savner i vores sortiment, er du desuden meget velkommen til at sende en mail med dine ønsker og forslag til produkter.

Vi glæder os til at høre fra dig.