Kattegrus og kattesand

OLIVERS kattegrus og kattesand består af bentonit, som er en naturlig lerart, der er tørret og granuleret i fine korn. Kattegrus, der er lavet af betonit, suger bedst og reducerer også lugtgener mærkbart, da denne type af kattegrus indkapsler de organiske lugte. OLIVERS kattesand er et 100% naturprodukt og er ikke forarbejdet. Der kan derfor fra sending til sending forekomme ændringer i kvaliteten, som med alle råvarer der hentes fra undergrunden. OLIVERS tilstræber altid at levere den bedst mulige kvalitet og tager altid din bestilling retur, hvis du ikke er 100 % tilfreds.

Når du bruger OLIVERS kattesand, som klumper hurtigt, er det ganske nemt og effektivt at fjerne din kats efterladenskaber. Husk at fylde et ordentlig lag af kattegrus i din kattebakke, så din kats urin ikke løber ned i bunden og klistrer til bakken i stedet for at blive absorberet undervejs til en fritliggende klump, der er lige til at fjerne.  

Katte kræver renlighed

Katte er meget renlige dyr. Ingen andre husdyr dækker deres efterladenskaber til, når de har besørget, og vasker sig grundigt efterfølgende. Katte, som har adgang til at gå ud i naturen, foretrækker som regel at besørge udenfor. Og helst på steder, hvor der ikke tidligere har været andre katte. Hvis det er muligt, vil katten foretrække at afsætte urin og afføring på to forskellige steder og efterfølgende dække dens efterladenskaber til. 

Det samme gør sig gældende for indekatten og katten, der bor i et hjem uden kattelem og derfor ikke har mulighed for at komme ud efter behov. Katte benytter gerne kattebakke så længe, den er ren, står rigtig, har ordentlig med kattegrus eller kattesand. Det er også vigtigt, at der minimum er én kattebakke pr kat. Hvis man har flere katte, skal hver enkelt kat således have sin egen bakke samt gerne en ekstra. Det vil sige, at hvis man har 2 katte, skal de have 3 kattebakker til rådighed tilsammen. 

En kattebakke med det rigtige kattegrus er uundværlig for katteelskere

Kattebakken skal gerne være en del længere end din kat og dyb nok til at rumme 4-5 cm grus. Hvis du har en killing, kan du med fordel købe en killingebakke, hvor kanterne er lavere end på en normal kattebakke. Kattebakken skal stå, så der er fri adgang for katten og så katten kan gå på kattebakke i ro og fred. Kattebakken må helst heller ikke stå i nærheden af kattens vand- og madskål. 

Det er, som tidligere nævnt, vigtig at holde bakken ren, så katten har lyst til at bruge den. Det er derfor vigtigt at fjerne klumper og afføring flere gange dagligt og tømme bakken ca. en gang om ugen. Når bakken tømmes skal den vaskes og desinficeres inden der kommes nyt kattegrus i igen. 

Kattegrus er også vigtigt for den renlige kat. Hold dig fra det parfumeret kattegrus og benyt heller kattegrus af rigtig god kvalitet, der ikke støver og som er godt for katten at skrabe i. Det er vigtigt at bruge kattesand, som klumper, når det kommer i kontakt med kattens urin og afføring og som støver så lidt som muligt. På denne måde er det let at fjerne klumper af urin og afføring og holde en høj hygiejne.