Hundebure og transportkasser til hunde

Vi kan tilbyde markedets bedste priser på kvalitetshundebure og transporttasker, og er du medlem af Club OLIVERS, får du ekstra gode priser (op til 30% i forhold til vejlende udsalgspris!). Vores hundebure er gennemtestede, og flere af dem er ”Crash-sikrede”, hvilket indebærer, at de er testet ved imiterede uheld. Det betyder, at du er sikret maksimal kvalitet ved denne type hundebure.

 

Derfor bør du investere i et hundebur til bilen

Det skal være sikkert for dig og din hund at komme fra a til b. I Danmark er der ingen regler om løse kæledyr i bilen, men det sikreste er at rejse med hunden i et godt hundebur. At investere i et hundebur til din bil er ikke en så dum idé, hvis du ofte har hunden med på køreture. Først og fremmest bør du købe et hundebur til din bil af sikkerhedsmæssige årsager. Både du og din hund, kan komme meget galt afsted, hvis din hund er ”løs” i bilen. Derover kan et hundebur også have en række andre fordele, som du kan blive klogere på her på siden.

Mange lader deres hund hvile på bagsædet af bilen, imens de kører. Deres erfaring er ofte, at hunden ligger roligt, og derfor anskuer de det ikke som et problem, at hunden potentielt kan finde på at bevæge sig rundt i bilen under kørsel. Vi bør alle sammen tage højde for vores egen og vores hunds sikkerhed - da udfaldet ved ikke at gøre det kan have fatale konsekvenser. Hvis hunden eksempelvis pludselig vil op og sidde på forsædet, kan uroen i bilen eller hundens bevægelser forstyrre dig i en sådan grad, at I kører galt

Uanset hvor dygtig en bilist du måtte være, bør du stadig læse videre her.

Det behøver ikke at være dig eller din hund, der er årsagen til ulykken – det kan ligeså godt kan være en anden bilists uagtsomhed, der udløser uheldet. Det behøver ikke at dreje sig om hårde nødopremsninger, før hunden kan lide stor skade. Selv små opremsninger kan have store konsekvenser for din hund. Særligt ved små hunde, der ikke vejer ret meget, kan et hundebur til bilen være afgørende for hundens sikkerhed. Der er flere ting, du kan overveje, når du står over for at skulle vælge transportbur. 

 

Stort sortiment af hundebure til bil, fly og anden transport

Se vores store udvalg af hundebure og hundekasser, der er perfekte til transport i form af bilkørsel, togture eller rejser med fly. Du kan også læse videre nederst på siden og blive klogere på de forskellige muligheder – og dermed finde ud af, hvilket transportbur, der bedst for dig og din hund. Vi giver dig også et par tips til, hvordan du opsætter de bedst mulige forudsætninger for, at din hund transporteres sikkert og behageligt frem til den nye destination.Hundens sikkerhed i et hundebur i bilen

Selvom hundens sikkerhed er markant større, når den befinder sig i et hundebur i bilen (fremfor at den sidder løst), vil den uundgåeligt kunne komme til skade, hvis der sker et uheld – også selvom den er i et hundebur.

Til vores Proline hundebure kan du tilkøbe en såkaldt Crash Bag. Disse stødabsorberende puder monteres på transportburets bagpanel og beskytter din hund ved nødopremsning. Puderne afværger nemlig det meste af den skade, som opbremsningen kan have på hunden. Der findes tilpassede Crash Bags til de forskellige burtyper. De kan let monteres fast på hundeburet i bilen.

 

Hvilken størrelse hundebur til bilen skal du så vælge?

Lad hunden have rigeligt med plads i bilen, så den både har mulighed for at lægge sig ned og sidde op, hvis den vil det.

 

Hundeburenes mange funktioner og fordele

Alt efter hvilket hundebur til bilen du vælger, har buret forskellige fordele. Vores udvalg af transportbure er særdeles omfattende, og der er derfor helt sikkert et bur, der kan indfri dit behov for et hundebur. Nogle af hundeburene er eksempelvis lavet i aluminium, hvilket betyder, at de er lette at omplacere i bilen.

 

Dobbelthundebure til bilen

Det kan være, at du har et behov for et hundebur, der er inddelt i 2. Det betyder nemlig, at du kan transportere flere hunde - uden eksempelvis at skulle være bekymret for eventuelle konflikter undervejs. Med et dobbelthundebur behøver du ikke at købe to hundebure – også selvom det kun er engang imellem, du skal køre med to hunde. Ved dobbeltburene, kan du nemlig tage midterskellet ud, så du på den måde kan variere burets størrelse alt efter, om du skal transportere én eller flere hunde.  

 

Hundetransportbur med fokus på nedkøling

Til flere af hundeburene hører der en unik nøgle til buret. Det betyder, at du kan lade din bil stå åben, så hunden kan få luft - uden du behøver at bekymre dig om, at hunden får hedeslag – eller at nogen skulle finde på at tage din elskede hund (det sker jo desværre, om end det for mange virker usandsynligt).

 

Undgå varmestress

Skal hunden efterlades i et hundebur i bilen, er det vigtigt at gøre alt hvad du kan for at forhindre, at hunden vil få såkaldt ”varmestress”. Denne tilstand kan opstå langt hurtigere, end man umiddelbart skulle tro. På en varm dansk sommerdag går der ikke mange minutter, før bilen bliver glohed. Mange tror fejlagtigt, at de godt liiige kan nå ind og handle imens hunden er i bilen. Som udgangspunkt bør man aldrig opholde sin hund i en bil på varme dage – også selvom der er overskyet.

 

Hvorfor så det?

Vores biler bliver langt hurtigere varme end omgivelserne, og hunde ikke kan svede. De har ganske enkelt ikke svedkirtler som vi mennesker, der har svedkirtler, som er fordelt rundt på kroppen. Hundes svedkirtler sidder nemlig på poterne. Derfor er det ikke så mærkeligt, at vores hunde har rigtig svært ved at komme af med varmen. De bliver meget let overophedet.

En nem måde at forebygge varmestress på (hvis hunden absolut skal opholdes i kort tid i et hundebur i bilen på en varm sommerdag) er ved at skabe noget ventilation i bilen. Her er en såkaldt Dog Cooler rigtig god, da den gør det muligt at lade bagagerummet stå på klem – uden at andre kan komme ind i bilen. Derved tillader den en del mere luftudskiftning end et åbent vindue gør. Hvis du kombinerer dette med et nedrullet vindue, kan der skabes gennemtræk i bilen, og dette er særdeles gavnligt for hunden.

 

Måske er du også interesseret i dette køletæppe til hunden, der er genialt til køreturen. OBS: et køletæppe, skal dog altid placeres på en sådan måde, så hunden selv kan vælge, om den vil ligge på det.

 

Alternativer til et hundebur i bilen

Nogle har ganske enkelt ikke plads til et hundebur i bilen. Dog er hundegitteret på mange af hundeburene udformet således, at de kan passe ind i bagagerummet uden problemer. Hvis der ikke er plads i bilen, eller hvis du blot ønsker et godt alternativ til et hundetransportbur, findes der forskellige alternativer, som du naturligvis også kan købe her på siden. Alternativet kan eksempelvis være, at du køber en hundesele til din bil. Selen passer til normale sikkerhedsselespænder, og den fungerer i virkeligheden som de seler, vi selv bruger i bilen.

 

Tips når du skal transportere hunden i bilen

 • Undersøg om der eksisterer særlige krav i forbindelse med transporten af din hund, hvis I rejser til udlandet.
 • Hold rigeligt med pauser og tag altid hunden med ud af bilen – den må ikke efterlades i bilen alene, da der som bekendt er risiko for hedeslag – selv i gråvejr!
 • Husk at medbringe rigeligt med vand og foder til turen.


Måske er du interesseret i disse vandskåle, der er ideelle i forbindelse med transport.

 

Transport af hund med fly

Vi har nu gennemgået mulighederne for hundebure til bilkørsel, men det kan jo også være, at du har et helt andet behov – nemlig at transportere din hund i fly. Vi sælger dermed hundebure til biler - men vi sælger også hundetransportbure, der er oplagte, hvis du eksempelvis skal flyve med din hund. Her kommer vi med nogle grundlæggende informationer til dig, der skal rejse med din hund i fly:

 • Små hunde med en øvre vægtgrænse på 8 kg kan tages med i flykabinen.
 • Større hunde anbringes i et særskilt tryksikret rum i lastrummet.
 • Det anbefales at hundens rejsetid ikke overstiger 18 timer (dette er inklusiv ventetid og eventuelle mellemlandinger).
 • Regler for at flyve med hunde varierer fra selskab til selskab. Du bør derfor læse op på, hvilke regler der gælder for din rejse.  


Vi anbefaler blandt andet vores transportbure fra ”Skudo” til flyrejsen.

 

Denne type transportbure fås i et hav af forskellige størrelser. Hundetransportburet lever op til IATAs krav om lufttransport. Burene er fremstillet slagfast plastik, og de leveres med et håndtag i toppen. Der kan tilkøbes hjul til disse hundetransportbure, og toppen af transportburet kan desuden aftages, så buret også kan fungere som en hundeseng.

 

Transport af hund med tog

Mange af os tager vores hunde med på togturen. Herhjemme kan du tage din hund med i de fleste toge så længe, at den holdes i snor - og du har herredømme over hunden.

 • Hvis du har en lille hund, kan du tage den med gratis i toget.
 • Større hunde betaler børnebillet og de skal ofte have en pladsbillet i toget.
 • Hundetasken må ikke være større end 100x60x30 cm.
 • Du skal placere hundetasken under eller over din plads – eller på skødet.

 

OBS: I udlandet kan der dog være andre regler. Derfor skal du også her tjekke reglerne for de enkelte lande. Ved lange rejser bør du orientere dig om pauserne undervejs, så du har mulighed for at komme ud og lufte din hund. En hundetaske er genial, hvis du skal rejse med tog med din hund.

 

Hundetaske

Hvis man har en mindre hund, kan det være en rigtig god idé at investere i en hundetaske. Vi har blandt andet en lille hundetrolly, der fungerer ligesom en lille hundetaske med hjul. Den er særdeles praktisk, hvis du eksempelvis skal køre i offentlig transport, hvor du både kan trille den afsted på hjulene – eller anvende den som en praktisk rygsæk. Faktisk minder denne hundetaske om en lille hundekuffert.

 

Transportkasse / transporttaske til hund

Sidst men ikke mindst kan du her på siden også finde transporttasker til din hund. Det minder på mange måder om et hundebur, men de er, modsat vores hundebure, udformet i et blødt materiale. Mange anvender også denne type transporttaske som en hundehule, hvor hunden kan trække sig tilbage i hjemmet. Transportkassen er ideel, hvis din hund af den ene eller anden årsag skal kunne holdes afspærret.

 

Spørgsmål?

Vi har udvalgt de bedste hundetasker, hundebure til biler og transportbure. Alle produkterne er valgt på baggrund af vores mange års erfaring. Har du spørgsmål til de forskellige hundebure eller hundetasker, er du velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at høre fra dig.Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS