Hundekurve og hundesenge

Din hund skal selvfølgelig sove godt, og derfor bestræber Olivers sig på, at levere de bedste hundekurve og hundesenge - til markedets bedste priser! Der er flere ting, du skal tage højde for, når du vælger din hundekurv, end du umiddelbart skulle tro. Nogle hunde foretrækker at ligge i hulelignende hundesenge, da de herved føler sig trygge og derfor bedre kan slappe af. Andre hunde har det bedst med at ligge på tæpper, da de herved kan opnå en kølig underflade (eller varm, hvis der er gulvvarme). Sidst men ikke mindst er der mange hunde, der bare vil have en hundekurv, som er blød og rar at ligge i.

Køb hundekurve og hundesenge til de bedste priser hos os!

Spar op til 50% af vejlende udsalgspris som medlem ClubOLIVERS. Vi tilbyder et stort udvalg af hundesenge af højeste kvalitet. Vi har tilmed også multifunktionelle hundesenge, der både fungerer som et pænt møbel, en hundekurv – og transportkasse. Gå på opdagelse i vores store sortiment - eller scroll ned og bliv klogere på de forskellige muligheder. 

Gå på opdagelse i vores store udvalg af hundesenge

Vi er meget stolte af vores store udvalg af hundekurve og hundesenge. Vores mange års erfaring på området betyder, at vi har udvalgt de absolut bedste produkter til dig. Læs mere om de forskellige typer hundesenge nedenfor.

 

Hundesenge der fungerer som en hule

Mange hunde sover alene om natten. Det er for mange hunde unaturligt ikke at sove med deres ”flok”. Derfor vil flere af disse hunde også have brug for ekstra tryghed. Det er normalt, at hunde ikke sover hele nætter – og at de derfor også bevæger sig rundt i løbet af natten. Det er dog vigtigt, at hunden føler sig så tryg, at den kan sove tungt og uforstyrret. En hundehule kan her være en rigtig god løsning, hvis din hund har brug for ekstra tryghed natten igennem. Vi har flere forskellige hundekurve, der fungerer som små huler her på siden.

 

Hundemadras

Modsat hunde der foretrækker små huler, findes der også hunde, der foretrækker at kunne slænge sig på en stor blød flade. Her kan en hundemadras være et godt valg. Vi tilbyder nogle bløde og slidstærke hundesenge, der er udformet som madrasser, som du let kan flytte rundt på i dit hjem. De er tilmed æstetiske, så de ikke forstyrrer resten af indretningen i din bolig.

 

Hvor skal din hund sove?

Som bekendt er det naturligt for hunde at sove sammen med deres flok. Mange hundeejere er dog ikke helt glade for tanken om, at deres pelsede bedste ven skal sove i sengen.

Det kan her være en rigtig god idé at træne helt fra hvalp, at hunden skal sove alene. Det er en længere proces, og man skal være tålmodig, så man ikke kommer ud for, at hunden danner separationsangst. Det kan være en god idé at starte med at placere hundekurven ved siden af sengen. Her kan man række en arm ned til hunden, så den ikke føler sig helt alene. Herefter kan man gradvist trække hundesengen længere og længere væk fra sengen. Til sidst (efter en tid) kan man placere hundekurven i et helt andet rum.

Selvom det er lettest, hvis du træner dette, når hunden stadig er en hvalp, kan det også lade sig gøre at vænne hunden til at sove alene, når den er voksen. Her kræver det bare lidt ekstra tålmodighed.

 

Hvor skal din hundekurv placeres?

Rigtig mange hunde tilbringer meget tid alene hjemme, og denne tid bruges ofte i hundekurven. Det er derfor meget vigtigt, at hunden ligger godt. Hunde bruger mange af døgnets 24 timer på at sove. Det er faktisk normalt, at hunde sover 15 timer i døgnet.

Mange tror, at hunde skal have masser af plads at boltre sig på i løbet af dagen. For nogle hunde er dette også en god løsning, men for mange hunde er det faktisk bedre, at de tilbringer dagen i mindre rum. På den måde har hunden ikke så meget at forholde sig til, og det kan derfor være lettere for hunden at slappe af.

 

Før du finder den optimale placering af hundekurven, er der nogle ting, du bør have med i dine overvejelser.


  1. For det første må stedet hverken være for koldt eller varmt. 
  2. For det andet må du ikke placere den i direkte sollys. 
  3. For det tredje skal du være opmærksom på ikke at stille hundekurven i træk, da træk kan gøre din hund forkølet og syg. Mange tænker ikke over det, men hvis hunden ofte ligger på det bare gulv, der er koldt, kan det være en medvirkende årsag til, at hunden får gigt på et senere tidspunkt i dens liv.

 

Vaskbare hundesenge

Da vores hunde som bekendt bruger rigtig meget tid i deres hundekurv, vil man opleve, at kurven bliver beskidt med tiden. Her er det en fordel, at man kan vaske hundesengen. På den måde undgår man, at hundesengen kommer til at lugte af våd hund. Mange af vores hundekurve og hundesenge er vaskbare. Her kan man vaske hundesengen med en fugtig klud. Disse hundesenge er desuden skidtafvisende. Nogle af vores hundesenge kan faktisk både maskinvaskes- og tørres, da man let kan tage betrækket af.

 

Så vigtig er en god hundekurv

Det er vigtigt for din hund, at den har et sted, hvor den kan gå hen og slappe af. Ligesom det er vigtigt for mennesker at have et frirum, hvor vi kan trække os tilbage efter behov, har din hund også behov for et slags ”helle”. Det kan ofte være en god idé ikke at forstyrre hunden, imens den ligger i sin hundekurv. På den måde lærer din hund, at den altid har ”helle”, når den ligger i sin hundeseng. Dette kan især være en fordel, hvis I er en familie med små børn. Her kan I lære jeres børn, at de ikke må forstyrre hunden, når den ligger i sin hundeseng.

 

Din hund tilbringer en stor del af døgnet med at sove 

...og det er derfor vigtigt at dens hundeseng er placeret optimalt - og at den passer til din hunds størrelse, race og alder. Eksempelvis får nogle ældre hunde gigt og så er det endnu mere væsentligt, at din firbenede ven ligger godt med eksempelvis en god hundemadras, selvopvarmende tæppe m.m. Det er også vigtigt, at hundesengen er komfortabel og blød, så din hund føler sig tryg og rent faktisk ønsker at bruge den. Hundesengen skal altid forbindes med noget positivt. Med en hundekurv har din hund sig eget frirum, hvor den kan hvile sig, sove eller følge med i, hvad der foregår omkring den.

 

Hvilken størrelse hundekurv skal du vælge?

Der er stor forskel på hvor meget plads, hunde foretrækker at sove på. Hunde med tendens til separationsangst vil foretrække mindre plads, end hunde der er mere selvstændige. Du kan få et praj om, hvilke behov din hund har ved at betragte den, imens den sover. Ligger din hund på ryggen, vil det ofte betyde, at den er mere selvstændig – og at den ikke nødvendigvis har behov for en decideret kurv. Disse hunde vil ofte blive rigtig glade for en hundemadras, der ikke som sådan begrænser hunden i dens sovepositioner.

 

Læs eventuelt vores raceportrætter her på siden, og bliv klogere på din hunds behov. 

Vær dog opmærksom på, at hundenes personlighedstræk også kan variere markant på trods af, at det er samme race, der er tale om.

 

Har du spørgsmål om vores hundesenge?

Hvis du har spørgsmål om, hvilken hundeseng der er den bedste for din hund, kan du altid kontakte os. Vi har mange års erfaring med at finde de optimale hundesenge, og vi tager højde for hundens størrelse, alder og behov. Ring til os i dag eller gå på opdagelse i vores sortiment af hundesenge her på shoppen. Vi har særligt udvalgt sengene, så der er hundekurve til hunde med alle typer behov.

 

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS