SPAR OP TIL 30% V. KØB AF 2 x 8 ELLER 2 x 12 KG OLIVERS FODER

Senior hundefoder - Foder til ældre hunde

Med senior hundefoder sikres en optimal alderdom for din hund. En ældre hund har særlige foderbehov som varierer efter race/størrelse, men det er også individuelt hvornår din firbenede ven har behov for, at få udskiftet hundefoderet til seniorfoder. Det bedste senior hundefoder finder du her hos Olivers, som tager forbehold for ledpleje og som kun indeholder naturlige ingredienser med optimal næring til immunforsvar, organer, pels og energi. Læs længere nede hvornår du som tommelfingerregel bør udskifte foderet til senior hundefoder.

Hvorfor er senior hundefoder vigtigt til ældre hunde?

Når din hund ældes og nærmer sig alderdommen, får den typisk et lavere energiniveau som foderet bør tage højde for, så overvægt undgås. Hertil nedsættes hundens immunforsvar ligesom vi ser hos ældre mennesker, og en velafbalanceret kost der opfylder de rette foderkrav er derfor af stor betydning for din hunds sundhed og velvære.

Er din hund ikke helt nået pensionsalderen endnu, så se her en oversigt over al vores lækre hundefoder til alle slags hunde.


Vi giver gratis og kompetent rådgivning - ring til os på 43 64 13 64

Når din hund begynder at få behov for senior hundemad, vil vi anbefale at du får professionel rådgivning til at vælge det helt rette foder. Vi sidder altid klar på telefonen og vil mere end gerne give dig kompetent specialist vejledning så vi sammen sikrer det bedste senior foder tilpasset netop din hund.

Når vi taler om senior hundefoder er der en række punkter som foderet er særligt tilpasset til at understøtte hos den ældre hund. Det drejer sig om:

  • Fordøjelse og næringsoptagelse
  • Organer og deres funktion
  • Immunsystem og modstandskraft
  • Hud- og pelskvalitet


Foder til ældre hunde har fokus på fordøjelse og næringsoptagelse

Når aktivitetsniveauet nedsættes i takt med alderdommen, nedsættes muskelmassen og næringsoptagelsen fungerer ofte dårligere. For at opretholde muskelmassen mest muligt samt at lægge mindst muligt press på nyrer og lever, er letfordøjelige proteinstoffer af høj kvalitet, et must. Når fordøjeligheden er høj vil der udskilles færre affaldsstoffer gennem nyrer og lever, som derved skånes.

Alt for mange seniorhunde lider desværre af overvægt, hvilket kan have en lang række negative konsekvenser for hundens helbred. Med senior hundefoder fra OLIVERS er der taget hensyn til det nedsatte stofskifte, som naturligt falder med alderen. Vores hundefoder til ældre hunde sørger for en optimal vægtregulering ved kun at indeholde den nødvendige mængde sunde fedtstoffer. Overflødige kalorier bør undgås så hunden ikke udvikler overvægt. En fiberrig kost giver hunden en god mæthedsfornemmelse og en øget fibermængde er derfor ligeledes et godt redskab i kampen mod overvægt.


Senior hundefoder hjælper organfunktionerne og immunsystemet

En gammel hund har behov for vigtige fedtsyrer som omega 3- og 6. Disse har en yderst effektiv virkning på mange organer som hud og nyrer, og kan minimere risikoen for at hunden udvikler belastende gigtgener. Udover en strålende flot pels er fedtstofferne essentielle for at stærkt immunsystem.

For at undgå at overbelaste hundens hjerte og kredsløb, skal salt helst begrænses da det kan øge blodtrykket. Med Olivers senior tilpassede hundemad er der kun en meget begrænset mængde salt tilsat således, at udvikling af sygdom i disse organer begrænses så vidt muligt.

Senior hundefoderet er desuden altid reguleret i forhold til vitaminer, mineraler samt øvrige tilskudsstoffer. Særligt E-vitamin har en gavnlig effekt på at hæmme ældningsprocessen og styrke immunsystemet. I forhold til mineraler får hunde med alderen et forøget behov for blandt andet zink og et mindre behov for kalk og fosfor.


Hvornår skal min hund have seniorfoder?

Hvornår det er ved at være tid til at udskifte det traditionelle foder til senior hundefoder, er meget individuelt. Er du i tvivl så tøv ikke med at kontakte os eller din dyrlæge.

Her vises en tommelfingerregel for hvornår det typisk er relevant:

  • Små racer: 8-10 år
  • Mellem racer: 6-8 år
  • Store racer: 5-7 år


Skal ældre hunde - udover senior hundefoder, også have have kosttilskud?

Alt efter hvilke eventuelle skavanker din ældre hund går med, kan særlige forskellige kosttilskud være gavnlige. For at sikre sunde og smertefrie led kan Chondroitinsulfat og glucosamin tilsættes din hunds senior foder. Tilskuddet giver hunden byggesten til at danne smurte led og sund ledbrusk, hvilket kan minimere de gigtsmerter som mange hunde desværre udvikler i alderdommen.

Spormineraler indeholder vigtige stoffer som kobber, selen og jod m.fl. og styrker mange af de biologiske processer i kroppen. Tal altid med din dyrlæge hvis du mistænker at din hund mistrives eller har smerter.


Få hjælp af vores kompetente kundeservice

Er du det mindste i tvivl omkring valg af senior hundefoder til netop din hund, så ring endelig til os. Vi er eksperter på området og hjælper dig hurtigt og effektivt.
Ring på tlf. 43 64 13 64 eller e-mail: kundecenter@olivers.dk mandag - torsdag fra kl. 09.00 - 16.00 og fredag fra kl. 09.00 - 15.30.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS