Swipe to the right

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

Lille af størrelse, men samtidig et stort livstykke. Trods det forfinede udseende har Yorkshire terrieren en skælmsk, livsglad terrierkarisma.

Yorkshire terrieren er en forholdsvis ny race med oprindelse for lidt over 100 år siden frembragt af arbejdsfolk i det nordlige England. Racen fremkom højst sandsynlig som følge af krydsning med forskellige terriere, der blev brugt til rottefangst. I starten var Yorkien en meget større hund end den nuværende, men ved hjælp af selektiv avl på de mindste eksemplarer, blev racen gradvist avlet mindre i årenes løb. 

Kun lidt større end chihuahuaen er der tale om en lille selskabshund, der dog kan bruges til meget mere end udstillinger. Yorkierne har livlige, aktive, friske personligheder med stor portion selvsikkerhed og selvstændighed. Der skal meget til at skræmme dem, og de har ligeledes en vis vagtsomhed over for fremmede. De er intelligente og har en fin tilpasningsevne, så de egner sig også som familiehunde i byen, hvis de også kommer ud og oplever verdenen på flere daglige gåture. De er forholdsvis nemme at træne, da de generelt er hengivne og opmærksomme på deres ejer. 

Den langehårede pels, der hænger lige og ensartet ned fra en midterskilning er af natur fin og silkeagtig. Der må påregnes en del pelspleje for at bevare pelsens vitalitet. Hårene i hovedet og på benene bør en have varm tan-farve, mens den på kroppen ideelt bør være mørk stålblå. Førhen blev hundene halekuperede, men i dag har de en lang hale, der bæres lidt højere end ryglinjen. Pelsen beskrives af flere som værende allergivenlig. Vægten er op til 3,1 kg. 

Ifølge Dansk Hunderegister var der i marts 2009 6306 Yorkier.

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS