Swipe to the right

Whippet

Whippet

Mynder er og har altid været en skattet gruppe af slanke hunderacer, der oprindeligt har været avlet som jagt- og vagthunde. I dag karakteriseres de dog i højere grad som familie- og udstillingshunde. Med sin handy lille størrelse og trofaste, loyale og lærenemme væsen, er det ikke uden grund, at whippeten er blevet en af de mest populære mynderacer i mange lande. Den er meget kærlig, intelligent og nem at opdrage, men alligevel har den myndens karakteristiske værdighed i behold.

Racens navn stammer fra England og betyder oprindeligt ”livlig, ung dame”, men fra 1600-tallet blev det betegnelsen for den lille mynderace. I det 18. og 19. århundredes England var whippets især velholdt af den fattige del af befolkningen, hvor de blev brugt til både kaninjagt og væddeløb. Gennem årerne blev hundevæddeløb en sport, hvis popularitet steg voldsomt, og hvor det pludseligt kunne være økonomisk fordelagtigt at have vinderhunde. Således blev avlen hen mod elegante, slanke, hurtige, mellemstore hunde også intensiveret. 

Af natur er mynden utrolig intelligent, men den har lidt af kattens uafhængige psyke og er meget selvstændigt tænkende. Trods deres petite udseende er whippet slet ikke nogen sart, nervøs hund. En whippet er lige så robust, glad, intelligent og nem at have med at gøre som så mange andre hunderacer. De er ideelle familiehunde på grund af deres blide, venlige, hengivne og rolige temperament.

Deres kropsanatomi med stærke knogler og muskuløs opbygning gør, at de er naturlige sprintere, som kan komme op på en hastighed på over 60 km i timen. De elsker at løbe, men bliver hurtigt trætte og tilbringer gerne resten af dagen som sofapynt eller et sted, hvor solen skinner, for de elsker at sole sig.

De skal have lejlighed til regelmæssigt at løbe frit, men ellers er de tilfredse med daglige gåture. De bevarer ofte deres legelyst op i høj alder og har næsten ingen racebundne sygdomme.

Whippets har lige som andre mynder blot et tyndt fedtlag på kroppen og bør have dækken eller regnfrakke på, så snart vejret er koldt og vådt. Den korte pels er kun lidt fældende og kræver kun en let børstning og af og til. Enhver farve er tilladt. Skulderhøjde for hanner 47 – 51 cm, for tæver 44 – 47 cm.

Ifølge Centrala Hundregistret er der i maj 2010 registreret 2469 whippets i Sverige.

Ifølge Dansk Hunderegister er der i maj 2010 registreret 948 whippets i Danmark. 

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS