Swipe to the right

Urinmarkering

Urinmarkering

Alle katte har  urinmarkeringer  som en normal del af deres adfærd. Både huskatte og andre kattedyr benytter sig af urinmarkering. Når katten skal markere, bakker den hen mod det udvalgte sted eller ting. Halen er lodret og vibrerende samtidig med at den sprøjter urin på stedet.

Urinmarkeringen indeholder et væld af informationer til andre katte. Urinen er en slags identitetsmærke, og adfærdsforskere mener, at andre katte kan aflæse sindstilstand, køn, seksuel status samt tidspunktet for en markering.

Katte kan skelne mellem urin, der er strintet og urin, der er afleveret på normal vis. Strintet urin er mere interessant og bliver snust til i længere tid, end urin, der er afgivet siddende.

Ukastrerede hankatte markerer mere end andre. Men alle katte uanset om de er neutraliserede kan urinmarkere. Hvis der kommer en ny kat til familien, kan den "gamle" kat begynde at urinmarkere for at vise sit territorium. De kan også begynde at markere, hvis der kommer forandringer i hjemmet eller at dens mennesker er mere stressede og fortravlede end ellers.

Hvis ens kat begynder at urinmarkere, er det vigtigt at finde ud af, hvorfor den gør det. Om der er ændringer i hjemmet, eller om der eventuelt er kommet en ny kat til ude i haven, eller om katten har en urinvejslidelse.

Hvis det er sidstnævnte skal dyrlægen kontaktes med det samme.

Andre artikler i kategorien Kat

Overvægt og vægttab hos katte

Et kilo til eller fra betyder måske ikke alverdens for os mennesker, når vi står på badevægten. Men for katte kan det have en stor indflydelse på helbredet. Fordi katte bare vejer mindre end mennesker, bør man holde øje med næsten hver...

Kattekillinger og ernæring - sådan bærer du dig ad

Der er meget få ting, der slår følelsen af en lille kattekilling i hånden. Men før du tager din nye hårbold med hjem, bør du sætte sig ind i spørgsmål som; Hvad spiser kattekillinger? Hvilken kattemad er bedst? Heldigvis for dig, har ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS