Swipe to the right

Tyrkisk Angora

Tyrkisk Angora

Den tyrkiske angora er opkaldt efter Tyrkiets hovedstad, som oprindeligt hed Angora, men som i dag kaldes Ankara. Den tyrkiske Angora lever frit i naturen i det østlige Tyrkiet omkring søen Van.

Den tyrkiske angora kom til Europa i middelalderen via Italien, og blev betragtet som egnet gave til de kongelige, da den besad en smuk ren silkeagtig hvid pels. Tyrkisk angora blev i 1900-tallet brugt til at fremavle perserracen, hvis popularitet var stigende. Dette gjorde, at den tyrkiske angora blev truet, da perseren blev en meget populær katterace, og den tyrkiske angora var næsten udryddet i Europa efter anden verdenskrig.

Efterfølgende importerede opdrættere den tyrkiske angora fra Tyrkiet for at genskabe racen, men der er nu totalt forbud i Tyrkiet mod udførelse af den hvide angora.

Den tyrkiske angora er en middelstor robust kat, hvor hannen er en del større end hunnen. Den er slank og yndefuld. Dens pels er kort om sommeren og lang om vinteren.  I 1989 anerkendte FIFe den Tyrkiske Angora, men kun i hvid, men racen har siden 1. januar 1994 været anerkendt i alle naturlige farver.

Den tyrkiske angora har et roligt temperament og er meget snakkesagelig samt yderst social. Den nyder at være med overalt og aktivt deltage i familiens aktiviteter.

Andre artikler i kategorien Kat

Overvægt og vægttab hos katte

Et kilo til eller fra betyder måske ikke alverdens for os mennesker, når vi står på badevægten. Men for katte kan det have en stor indflydelse på helbredet. Fordi katte bare vejer mindre end mennesker, bør man holde øje med næsten hver...

Kattekillinger og ernæring - sådan bærer du dig ad

Der er meget få ting, der slår følelsen af en lille kattekilling i hånden. Men før du tager din nye hårbold med hjem, bør du sætte sig ind i spørgsmål som; Hvad spiser kattekillinger? Hvilken kattemad er bedst? Heldigvis for dig, har ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS