Swipe to the right

Tyrkisk Angora

Tyrkisk Angora

Den tyrkiske angora er opkaldt efter Tyrkiets hovedstad, som oprindeligt hed Angora, men som i dag kaldes Ankara. Den tyrkiske Angora lever frit i naturen i det østlige Tyrkiet omkring søen Van.

Den tyrkiske angora kom til Europa i middelalderen via Italien, og blev betragtet som egnet gave til de kongelige, da den besad en smuk ren silkeagtig hvid pels. Tyrkisk angora blev i 1900-tallet brugt til at fremavle perserracen, hvis popularitet var stigende. Dette gjorde, at den tyrkiske angora blev truet, da perseren blev en meget populær katterace, og den tyrkiske angora var næsten udryddet i Europa efter anden verdenskrig.

Efterfølgende importerede opdrættere den tyrkiske angora fra Tyrkiet for at genskabe racen, men der er nu totalt forbud i Tyrkiet mod udførelse af den hvide angora.

Den tyrkiske angora er en middelstor robust kat, hvor hannen er en del større end hunnen. Den er slank og yndefuld. Dens pels er kort om sommeren og lang om vinteren.  I 1989 anerkendte FIFe den Tyrkiske Angora, men kun i hvid, men racen har siden 1. januar 1994 været anerkendt i alle naturlige farver.

Den tyrkiske angora har et roligt temperament og er meget snakkesagelig samt yderst social. Den nyder at være med overalt og aktivt deltage i familiens aktiviteter.

Andre artikler i kategorien Kat

Katten med på biltur (del2 af 2)

Mange voksne katte har negative associationer når det kommer til deres transportbur. Dette er ikke så underligt, da de fleste katte kun er i kontakt med deres transportbur, når der skal ske noget, som de ikke oplever som værende specielt po...

Katten med på biltur (del1 af 2)

De fleste katte lærer at forbinde både transportbur og transport i bil med en negativ oplevelse, som fx et besøg hos dyrlægen eller ophold i en katte pension. Så hver enkelt oplevelse som involverer at være i transportburet og blive trans...