Swipe to the right

Transport af katten

Transport af katten

På et eller andet tidspunkt bliver det nødvendigt at få sin kat ind i en transportkasse enten grundet ferie eller dyrlægebesøg. De fleste katteejere får allerede nervøse trækninger ved tanken om at få deres søde og rare kat ind i transportkassen. Dels plejer katten at være forsvundet, bare man tænker ordet transportkasse, dels når man har fundet katten, forvandler den sig til et attenbenet behåret frådende og spruttende uhyre.

Næste problem er at få koordineret alle kattens ben, krop og kløer ind i kassen samtidig. Det kan være lidt af en kunst. Heldigvis findes der i dag transportkasser, hvor lågen er øverst, så er det lidt nemmere at få katten ind. Men det kan stadigvæk være et sandt mareridt, som er frygtelig og stressende for alle parter.

Dette mareridt kan som regel undgås, hvis man vænner sin killing til at være i kassen. Lad kassen stå åben et sted med varme og forsyn den eventuelt med en lille godbid. Lad ikke transportkassen være noget, der kun tages frem til det årlige dyrlægebesøg, men lad kassen være synlig, så katten til sidst betragter den som sin egen personlige, trygge hule.

Katten forbinder efterhånden kassen med noget behageligt og føler sig ikke så utryg ved at blive transporteret i den. Det kan lade sig gøre. Det betyder  ikke det store at have en transportkasse diskret stående fremme. Der er ikke den store forskel på at have en transportkasse, en papkasse eller en kattehule stående.

Skal katten ud at flyve, må man være sikker på, at transportkassen er flygodkendt og opfylder flyselskabernes krav. En del flyselskaber tillader at katten kommer med sin ejer ind i passagerkabinen, hvis transportkassen kan stå under sædet.

Husk, at kæledyr skal være i besiddelse af EU-pas, som fås hos enhver dyrlæge. Her kan man også få yderligere oplysninger om, hvad hvert enkelt EU-land kræver. Reglerne er lidt divergerende fra land til land. 

Andre artikler i kategorien Kat

Overvægt og vægttab hos katte

Et kilo til eller fra betyder måske ikke alverdens for os mennesker, når vi står på badevægten. Men for katte kan det have en stor indflydelse på helbredet. Fordi katte bare vejer mindre end mennesker, bør man holde øje med næsten hver...

Kattekillinger og ernæring - sådan bærer du dig ad

Der er meget få ting, der slår følelsen af en lille kattekilling i hånden. Men før du tager din nye hårbold med hjem, bør du sætte sig ind i spørgsmål som; Hvad spiser kattekillinger? Hvilken kattemad er bedst? Heldigvis for dig, har ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS