Swipe to the right

Trækkeleg som den ultimative belønning

Hvis du har en hund, der er glad for legetøj, kan trækkeleg bruges som den ultimative belønning. Igennem trækkeleg, får du rigtig god kontakt med din hund, og du lærer din hund, at det er sjovt at være sammen med dig og lege med dig. Du kan på den måde bruge trækkeleg til at fremkalde og belønne ønsket adfærd. Men det skal også lige siges, at det kan være en god ide, at lære hunden at slippe legetøjet igen. Du kan finde legetøj HER!

Du har måske hørt rygter om, at trækkeleg fremmer dominans, og hunden overtager magten, hvis den vinder legetøjet. Det er ikke helt rigtigt. Trækkeleg fremmer ikke dominans, og din hund må også gerne vinde legetøjet. Du skal dog passe på, at du ikke stresser din hund for meget op, når I leger sammen.

Leg og andre aktiviteter mellem dig og din hund vil kun styrke jeres bånd og samarbejde, så leg endelig løs og hav det sjovt med din hund!

Hvis din hund ikke kender til trækkeleg, skal du først lære den det. Det gør du ved at gøre hunde interesseret i legetøjet. Hvis du har en hvalp, burde det ikke være så svært. Men det kan altså ske, at din hund slet ikke er interesseret i at lege. Vi anbefaler, at du bruger noget blødt legetøj, når du skal etablere trækkeleg.


Til at starte med, kan du bare sidde på gulvet med hunden foran dig og et stykke legetøj. Træk legetøjet hen ad gulvet i zig zag bevægelser. Når hunden så trækker i legetøjet, trækker du en lille smule igen for at se, om hunden holder fast på det. Hvis hun gør det, kan du begynde at udvide tiden, hunden har legetøjet i munden. Hvis hun slipper, når du trækker lidt igen, kan du gå i gang med zig zag bevægelser igen for at tænde den. Vi vil nemlig gerne have, at hunden lærer, at trækkeleg er rigtig sjovt!


Hvis det er helt umuligt for dig at gøre hunden interesseret i at lege på den måde, kan du indlære trækkelegen, som du ville indlære en anden adfærd. Det kan du dele op i nogle trin. Først kan du starte med at belønne din hund for at kigge eller dutte på legetøjet med snuden. Når du har gjort dette nogle gange, kan du vente på, at hunden tager mundet om legetøjet. Når den gør dette, kan du hæve kriteriet til den ved at få den til at tage hårdere fat i torvet. Nu vil vi gerne have, at hunden begynder at trække lidt. Dette skal du bare belønne den rigtig meget for ved brug af godbidder. Godbidder til træningen kan du finde HER.

Hvis hunden ikke er begyndt at trække endnu, kan du gå et skidt tilbage i træningen, hvor du bare belønner den for at tage fat i legetøjet med munden. Målet er, at hunden kommer til at elske trækkelegen så meget, at det kan bruges som belønningen. Men til at starte med, skal du blive ved med at belønne den med godbidder for at trække i legetøjet.

Andre artikler i kategorien Hundetræning

Danser med hunde

Træner du tricks med din hund og har lyst til at bruge det til lidt mere end kun sjov aktivering? Så er Freestyle måske noget for dig. Freestyle er den ene af to grene i hundesporten Heelwork to Music (HTM). Sporten kaldes nogle gange for do...

Sådan kan du undgå at din hund hopper op

Måske kender du det... Man er ude at gå tur, møder en man kender, og ens hund springer op af vedkommende i begejstring eller i håbet om der falder en godbid. Eller man får gæster og ens hund springer op af dem som en tosset hoppebold elle...