Swipe to the right

​Tips til rejse med din hund – dét skal du huske:

​Tips til rejse med din hund – dét skal du huske:

Mange foretrækker at tage hunden med på ferie – både i ind- og udlandet. Det er også blevet langt nemmere at rejse med de firbenede, men inden du pakker rejsetaskerne, er der nogle ting du skal forberede – vi guider dig her!


Beskyt din hund mod sygdomme

Uanset hvor rejsen går hen, bør du overveje at beskytte din hund mod parasitter og insekter som flåter, myg og sandfluer. Der er flåter over hele verden, men hvis du rejser til udlandet, bør du også være opmærksom på de flyvende insekter. De kan nemlig stikke til gene for din hund, men de kan også overføre forskellige, alvorlige sygdomme, som vi ikke har herhjemme. Derfor er det vigtigt at forebygge mod bid og stik ved at behandle med Bayvantic hver 4. uge, hvis du holder ferie hjemme og hver 2. uge, hvis I rejser til udlandet. Det forhindrer flåterne i at bide og fluer og myg i at stikke, hvilket minimerer risikoen for blandt andet borrelia, TBE, leishmaniose og tropisk hjerteorm. Fortæl din dyrlæge, hvor du skal hen. Så kan han/hun hjælpe dig med at forebygge bedst muligt.


Få styr på dokumenterne

Ud over at sikre beskyttelse mod parasitter og insekter, er det vigtigt med et godt forarbejde, da der er en del praktiske krav til rejse med hund.

Nedenfor er en tjekliste, du skal følge, hvis du skal have din hund med på ferie uden for landets grænser. Vær ude i god tid, da flere at kravene skal være opfyldt et godt stykke tid før afrejse.

  • EU-pas til selskabsdyr: Passet udstedes af din praktiserende dyrlæge og er kun gyldigt, hvis det fremgår, at dyret er vaccineret mod rabies, og dyrlægen har underskrevet og stemplet det.
  • ID-mærkning i form af mikrochip: For at hunden kan få et EU-pas, skal den være ID-mærket. Siden 2011 har mikrochip været godkendt som ID-mærkning.
  • Rabiesvaccination: Vaccinationen skal være foretaget mindst 21 dage før afrejsen. Har hunden allerede en rabiesvaccination, der stadig er gyldigt, behøver man ikke vaccinere dyret på ny. Hunden skal være 3 måneder gammel, før der kan gives en gyldig rabiesvaccination.
  • Hundetegn: Skal have dit navn, adresse og telefonnummer angivet, så du kan kontaktes, hvis din hund skulle blive væk fra dig.
  • Yderligere krav: De enkelte lande kan have forskellige krav til anmeldelse af din indrejse. Skal du til Sverige, skal du eksempelvis melde det til tolden (Tullverket), når du krydser grænsen med din hund.

For rejse til Norge, Storbritannien, Nordirland, Irland og Malta, gælder specielle regler. Der er også specielle forholdsregler, når du rejser til lande udenfor EU. Du kan finde information om disse landes krav på Fødevarestyrelsens hjemmeside. https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Gu...


Rejs sikkert med din hund

Med bil: I Danmark er der ingen regler om løse kæledyr i bilen, men det sikreste er at rejse med hunden i et godt hundebur. Når du kommer til udlandet, kan der være andre krav til transporten af din hund.

Huske at medbringe rigeligt med vand og foder til turen, og hav desuden poser med til opsamling af hundens efterladenskaber. Lad hunden have rigeligt med plads i bilen, så den både har mulighed for at lægge sig ned og sidde op, hvis den vil det. Hold rigeligt med pauser, og tag altid hunden med ud af bilen – den må ikke efterlades i bilen alene, da der er risiko for hedeslag – selv i gråvejr!

Med fly: Små hunde med en øvre vægtgrænse på 8 kg kan tages med i kabinen, mens større hunde anbringes i et særskilt tryksikret rum i lastrummet. Tjek de respektive flyselskabers regler, da der kan være forskellige krav og betingelser for rejse med hund i flyet. Det anbefales at hundens rejsetid ikke overstiger 18 timer, inkl. ventetid og mellemlandinger.

Med tog: Herhjemme kan du tage din hund med i de fleste tog, så længe den holdes i snor, og du har herredømme over hunden. I udlandet kan der dog være andre regler, hvorfor du skal tjekke reglerne for de enkelte lande. Ved lange rejser bør du orientere dig om pauserne undervejs, så du har mulighed for at komme ud og lufte din hund. Større hunde betaler børnebillet og skal ofte have en pladsbillet.


Rigtig god ferie! :-)


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bayvantic® Vet. spot-on, opløsning til hund

(1 ml indeholder 100 mg imidacloprid og 500 mg permethrin)

Indikationer: Til behandling og forebyggelse af loppeangreb i 4 uger. Præparatet kan anvendes som en del af behandlings-strategien ved loppebetinget allergisk dermatit. Til behandling af pelslus. Præparatet har en vedvarende acaricid og repellerende virkning mod flåtangreb i op til 4 uger. Reducerer sandsynligheden for ehrlichiosis fra dag 3 efter behandling og op til 4 uger. Det anbefales at fjerne flåter, inden behandling foretages. En behandling har repellerende („anti-blodsugende“) virkning på sandfluer i op til 3 uger, på myg i op til 4 uger og på almindelige stikfluer i 4 uger. Der kan forekomme fæstnelse af enkelte flåter eller stik fra enkelte sandfluer eller myg.

Dosering: Kun til brug på huden. 1,5-4 kg: 1 pipette a 0,4 ml; 4-10 kg: 1 pipette a 1,0 ml; 10-25 kg: 1 pipette a 2,5 ml; 25-40 kg: 1 pipette a 4,0 ml. Til hunde på over 40 kg bruges en passende kombination af pipetter.

Kontraindikationer: Må ikke anvendes til katte, da det er særdeles giftigt for dem. Katte må ikke slikke på den behandlede hunds påføringssted.Søg straks dyrlæge hvis dette sker. Hvalpe under 7 uger og 1,5 kg bør ikke behandles. Bør ikke anvendes i tilfælde af overfølsomhed over for de aktive stoffer eller et eller flere af hjælpestofferne.

Bivirkninger: I meget sjældne tilfælde kan der hos hunde ses forbigående hudreaktioner, rødmen på applikationsstedet og sløvhed. Hundene kan vise adfærdsændring, mave-tarm symptomer og neurologiske reaktioner, hvis hunden er følsom overfor permethrin. Symptomerne er normalt forbigående og kræver ingen behandling.

Drægtighed og diegivning: Kan anvendes under drægtighed og laktation.

Forsigtighedsregler: Undgå at pipettens indhold kommer i kontakt med øjne eller mund på hunden. Tillad ikke nyligt behandlede dyr at slikke på hinanden. Præparatet er skadeligt for organismer i vandet.

Særlige forsigtighedsregler: Behandlede dyr bør omgås med forsigtighed indtil påføringsstedet er tørt (gælder især børn). Nyligt behandlede dyr bør ikke gives lov til at sove sammen med deres ejere/husets børn. Opløsningsmidlet i Bayvantic® Vet. kan forårsage pletter på visse materialer, så lad derfor væsken tørre inden kontakt.

Udlevering: HV.

Pakninger: Bayvantic® Vet. pakninger med 4 pipetter: 0,4 ml – 1,0 ml – 2,5 ml – 4,0 ml.

For yderligere information læs indlægssedlen.

Bayer A/S, Tel. 4523 5000, vet.info@bayer.com, www.bayvantic.dk.

Andre artikler i kategorien Tips

Theos første nætter i sit nye hjem

Et nyt hjem med nye omgivelser, ny familie samt nye lyde var meget overvældende for en lille hvalp som Theo. Læs her, hvordan Theo's første nætter hos sin nye familie gik.

Mød vores nye kollega, Theo!

Vores kollega Louise har, for en uges tid siden, fået en skøn, lille malteserhvalp, kaldet Theo, som vi har fået lov til at følge. Der vil komme opslag, billeder og indblik i Theos liv samt i livet som ”nybagt hundefamile” med alt, hvad...