Swipe to the right

Theos første nætter i sit nye hjem

Theo´s første nætter hos os

Et nyt hjem med nye omgivelser, ny familie samt nye lyde var meget overvældende for en lille hvalp som Theo. Derfor fik hverken jeg, Louise, eller Theo sovet særligt meget.

Vi havde sat Theo’s bur ved siden af sengen, så min hånd kunne berolige ham i løbet af natten, men Theo’s intention var, at han ville op i sengen, så han pev og forsøgte at kravle op af min hånd hele natten. Vi havde på forhånd besluttet os for, at vi ikke ville have hund i sengen, så det var no go.

Efter de første dage hos os blev Theo meget hurtig fortrolig med sit nye bur, og han begyndte frivilligt at gå ud i buret i vores bryggers de gange om dagen, hvor han havde brug for ro.

Vi havde flere overvejelser omkring at få Theo til at sove og være rolig i løbet af natten. Vi søgte deslige vejledning fra andre, som havde erfaring med hvalpe. Vi valgte til sidst at gå med vores egen mavefornemmelse. Efter 3. nat forsøgte vi med at putte Theo i seng i hans transportbur ude i vores bryggers - se billede af transportburet, som er blevet til Theos lille hule beklædt med tæppe. Natten gik over al forventning. Theo sov hele natten og vågnede første gang kl. 06 om morgenen, hvor han peb efter os, så han kunne komme ud og besørge.

Det er vigtigt at føle sig frem efter hvalpens behov og signaler.

Nætterne fungerer allerede super godt for både Theo og familien hjemme hos os.


Råd og vejledning til de første nætter med en hvalp

Det kan være overvældene som lille hundehvalp at skifte familie og blive taget fra sin hundemor og søskende.

Derfor kan det være en god idé, hvis det er muligt, at få et tæppe med som dufter af hundens mor og søskende, så hvalpen føler sig mere tryg. Det er dog langt fra i alle tilfælde, at dette kan lade sig gøre. Det handler om at få gjort det så trygt og hyggeligt for hvalpen som overhovedet muligt.

Det er vigtigt, at man som familie beslutter sig for, hvordan man vil have hund de næste mange år. De vaner som man opbygger, når hunden er hvalp, vil oftest følge hunden hele livet igennem. Hvis man derfor ikke ønsker hund i sengen, er det en god idé ikke at give hunden den valgmulighed. I Theo's tilfælde var stofburet det sted, som gav ham den tryghed, som han havde brug for og efterfølgende har gjort nætterne mere overkommelige for hele familien – inklusiv Theo.


Hundesenge og hundekurve

En kurv eller anden form for opholdssted kan også sagtens være rigtig godt, det er helt individuelt hvad man gerne vil have sin hund til at sove i. Lige meget hvilken form for opholdssted man giver sin hvalp er det altid en fordel at forbinde det med noget positivt, så det aldrig bliver en straf at søge til dette sted for hvalpen.

Se hele udvalget af hundesenge , hundekurve og transportbure hos Olivers og spar op til 50 %, som medlem af ClubOLIVERS – klik her.

Andre artikler i kategorien Tips

Indkald af din hund på gåturen

Et godt indkald er en uundværlig færdighed hos en hund! Det er en af de færdigheder, som er mest efterspurgt ude på træningspladserne. Et godt indkald kan være afgørende for, om hunden lever sit liv for enden af en snor, eller om den ...

Fældning hos hunde og katte

Langt de fleste hunde og katte fælder mere eller mindre hele året rundt. Det ved den eller de personer i husstanden, som har ansvaret for at støvsuge. Hvorfor fælder hunde og katte?Fældning hos hunde og katte er en naturlig proces, fordi h...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 30% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS