Swipe to the right

Husk lige tandbørsten...

Husk lige tandbørsten...

Alle hundejere er klar over at hunde skal passes med pelspleje, have klippet negle, renset ører osv. men en del hundeejere er ikke klar over, at det faktisk også er meget vigtigt at pleje hundens tænder. Og der er faktisk en hel del man som hundeejer selv kan gøre for at hunden vedbliver at have sunde tænder – også langt op i alderen. Nøjagtig som mennesker kan hunde også få tandsygdomme, men mange af disse sygdomme kan forebygges hvis hundeejeren sætter ind med effektiv tandpleje. Først og fremmest skal man holde øje med hundens tænder. Det er derfor fornuftigt jævnligt at kaste et blik på hundens tænder, mindst en gang om ugen –måske samtidig med at man også tjekker øjne, ører osv. Hundetænder skal være fint hvide, de må ikke have belægninger – plak - der ligger som gullige eller brunlige plamager på tænderne. Hundens ånde skal være frisk og ikke lugte ubehageligt. Det allerbedste er for at forebygge tandlidelser hos hunde er, præcis som hos mennesker, at børste hundens tænder dagligt. Det allerbedste er selvfølgelig, at lære hunden at få børstet tænder allerede fra hvalp, men også voksne og ældre hunde kan godt lære at have en positiv holdning til tandbørstningen.

Har hunden allerede udviklet belægninger på tænderne må man af sted til dyrlægen og få tænderne renset. Når det er sket handler det om at holde de nyrensede tænder rene, og der er en daglig tandbørstning helt grundlæggende.

Vælg den rigtige tandbørste til hunden

Gammeldags nylon tandbørster har generelt alt for hårde børster, og den slags tandbørster kan faktisk beskadige hundens tandkød. De bedste tandbørster til hunde er de såkaldte Ultra Soft tandbørster med børstehår, som sidder meget tæt, er meget bløde og samtidig afrundede i spidsen.

Hvis hunden, efter at have fået renset tænder hos dyrlægen, lider af tandkødsbetændelse som følge af de nyligt fjernede tandsten, skal man vælge en ekstra blød tandbørste, så det betændte tandkød ikke generes for meget. I sådan et tilfælde vil en Mega-soft tandbørste, som er tandbørster, der har 10-15 gange så mange børstehår som nylontandbørster, være det rigtige valg.

Når hundens tandkød ikke længere er så betændt og ømt kan man skifte til en Soft tandbørste. På det tidspunkt har hunden måske også vænnet sig så meget til tandbørstningen, at man kan få den til at åbne munden så man også kan børste tænderne på indersiden.

Er det helt umuligt at komme til at børste hundens tænder med en tandbørste kan man evt. bruge en såkaldt Oral Cleaner, som er en fiberklud man tager på fingeren. Tanddyrlæger anbefaler dog, at man bruger en tandbørste, som er langt mere effektiv end fiberkluden. Til gengæld kan fiberkluden være en udmærket måde at starte på, og når hunden er vænnet til den kan man så gå over til en tandbørste.

Vælg den rigtige tandpasta til hunden

Til almindelig forebyggende tandbørstning anbefaler tanddyrlægerne en tandpasta med slibemiddel og en smag, som hunde kan lide. Der findes tandpasta specielt til hunde bl.a. med smag af kylling. Man bør ikke anvende tandpasta, der er beregnet til mennesker, til at børste tænder på hunde. De fleste hunde er meget lidt begejstrede for smagen af mint, som dominerer i tandpasta til mennesker. Dertil kommer, at tandpasta til mennesker er tilsat flour for at forebygge caries – huller i tænderne -hos mennesker. Caries er sjældent hos hunde, og der bør derfor ikke være flour i den tandpasta man børster hundens tænder med.

Mundskyl til hunde

Der findes faktisk også mundskyllemidler beregnet specielt beregnet til hunde. Typisk er disse mundskyl tilsat klorhexidin i en smag hunde synes om. Mundskyl til hunde tilsættes hundens drikkevand.

Tyggeting til hunde

Endelig findes der også godbidder, der er særligt udviklet med det formål at holde hundens tænder rene, og sådanne godbidder understøtter effektivt den daglige tandbørstning. Godbidderne er lavet så de har en slibende effekt, der fjerner ansats til belægninger på tænderne simpelthen ved at hunden tygger på godbidderne. Hos Olivers kan vi tilbyde Tandrensende Godbidder, Se hele udvalget på webshoppen her

Andre artikler i kategorien Hund

Guide: Sådan bør du introducere din hund for baby

Gæsteindlæg af folkene fra Babyhelp.dkHvis ikke man tager sine forholdsregler, kan det være en udfordring at få baby til at forlige sig med hjemmets hund og hjemmets hund til at forlige sig med baby. Heldigvis er det muligt at søsætte en ...

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS