Swipe to the right

Stræk- og balanceøvelser i vinterkulden

Stræk- og balanceøvelser i vinterkulden

Når vinterkulden for alvor bider og vinden hviner udenfor, så kan det være svært at få vedligeholdt udendørstræningen med hundende. Måske kan du nikke genkendende til det og måske synes du også, at det er drønirriterende. I dette blogindlæg har vi uploadet en super god video fra OLIVERS ambassadør, Louise Bille Lau, hundetræner og agility-udøver & instruktør, hvor hun viser de forskellige alternativer hun selv bruger, når vintervejret er en hæmsko for træningen.

Louise fortæller, at som de fleste andre, så kæmper hun om vinteren mod de lyse timer i døgnet. De få lyse timer begrænser hende i at få tid nok tid til at træne agility med sine dygtige hunde. Hun har derfor fundet andre alternativer til at stimulere hundene, når vejret ikke er til at være udenfor. Den mørke del af året bruger Louise meget tid på at træne stræk- og balanceøvelser med sine hunde. Hun fortæller at hun bruger strækøvelserne til at holde hundene smidige samt som udstrækning efter at have trænet agility. Balanceøvelserne bruges til at bibeholde hundenes muskulatur og gøre dem stærkere i coren samt give dem kropsbevidsthed.

Øvelserne virker rigtig godt for Louise og hendes hunde. Men som hund siger: "Alle øvelserne skal udføres med måde og er ens hund ikke vant til det, så vil jeg anbefale at man starter roligt op". Det er vigtigt, at man respekterer hundenes begrænsninger, forstået på den måde at hvis ens hund har svært ved nogle af øvelserne, så er det vigtigt, at man ikke presser dem ud i positioner, som kan skade mere end de gavner. Personligt tager hun ofte sine hunde til jævnlige tjek hos kiropraktoren. Det gør hun for at være sikker på, at hundenes krop har det godt. Det anbefaler hun andre også at gøre, hvis deres hund afviger øvelserne. Hos kiropraktoren kan man nemlig få rigtig god vejledning.

Se med i klippet nedenunder hvor Louise viser de forskellige øvelser, som hun laver med sine hunde:


Video af: Louise Bille Lau.

Andre artikler i kategorien Tips

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Derfor fælder din hund meget

Når ens hund fælder meget, betyder det som regel også mere oprydning til dig, som du måske helst ville være foruden. Det kan for mange være en belastning og rengøringen kan virke endeløs. Der findes dog heldigvis en række af tiltag, so...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS