Swipe to the right

Sphynx

Sphynx

Man sige om sphynx'en, at den ikke har meget hår på brystet. Derimod har den lidt fint strithår i ørerne, ved næsen og mellem tæerne.

Kroppen føles som en varm fersken eller som en hests varme kildrende mule. Øjnene er store og mandelformede, og ørerne er meget store.

Hver tomme hårsæk har en olie- eller talgproducerende kirtel, og da der ingen pels er til at opsuge olien, har sphynx'en behov for en daglig aftørring med f.eks. et vaskeskind, desuden er det nødvendigt at rense ørerne for voks. Det er også påkrævet at give meget mad for at bevare kropsvarmen. Det anbefales at holde sphynx'en indendørs for at beskytte den mod sol og kulde.

Hvis man er katte-elsker og allergiker på en og samme tid, er en sphynx måske løsningen - de fleste overfølsomme mennesker kan tåle at leve sammen med denne race.

Sphynx'en er en meget kærlig kat, der hele tiden vil være sammen med sine mennesker. I Amerika har den fået tilnavnet Love Mooch.

Selvom sphynx'ens navn kan få en til at tænke på varmere himmelstrøg, så stammer den som et produkt fra en af Moder Naturs luner. Den første kom til verden i 1966 i Toronto, Canada, og det viste sig at være en naturlig mutation. De opdræt af racen, der findes i dag, kan spores tilbage til katten Epidermis, født i Minnesota i 1975.

Andre artikler i kategorien Kat

Kommunikation og forståelse af din hund og kat

Nogle gange kunne alting være nemmere, hvis vi kunne tale med vores kæledyr. På den måde ville vi være bedre til at forstå deres behov, og hurtigere reagere på dem. Når vores kæledyr desværre ikke kan tale med os, så har de i stedet ...

Katten med på biltur (del2 af 2)

Mange voksne katte har negative associationer når det kommer til deres transportbur. Dette er ikke så underligt, da de fleste katte kun er i kontakt med deres transportbur, når der skal ske noget, som de ikke oplever som værende specielt po...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 30% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS