Swipe to the right

Sphynx

Sphynx

Man sige om sphynx'en, at den ikke har meget hår på brystet. Derimod har den lidt fint strithår i ørerne, ved næsen og mellem tæerne.

Kroppen føles som en varm fersken eller som en hests varme kildrende mule. Øjnene er store og mandelformede, og ørerne er meget store.

Hver tomme hårsæk har en olie- eller talgproducerende kirtel, og da der ingen pels er til at opsuge olien, har sphynx'en behov for en daglig aftørring med f.eks. et vaskeskind, desuden er det nødvendigt at rense ørerne for voks. Det er også påkrævet at give meget mad for at bevare kropsvarmen. Det anbefales at holde sphynx'en indendørs for at beskytte den mod sol og kulde.

Hvis man er katte-elsker og allergiker på en og samme tid, er en sphynx måske løsningen - de fleste overfølsomme mennesker kan tåle at leve sammen med denne race.

Sphynx'en er en meget kærlig kat, der hele tiden vil være sammen med sine mennesker. I Amerika har den fået tilnavnet Love Mooch.

Selvom sphynx'ens navn kan få en til at tænke på varmere himmelstrøg, så stammer den som et produkt fra en af Moder Naturs luner. Den første kom til verden i 1966 i Toronto, Canada, og det viste sig at være en naturlig mutation. De opdræt af racen, der findes i dag, kan spores tilbage til katten Epidermis, født i Minnesota i 1975.

Andre artikler i kategorien Kat

Overvægt og vægttab hos katte

Et kilo til eller fra betyder måske ikke alverdens for os mennesker, når vi står på badevægten. Men for katte kan det have en stor indflydelse på helbredet. Fordi katte bare vejer mindre end mennesker, bør man holde øje med næsten hver...

Kattekillinger og ernæring - sådan bærer du dig ad

Der er meget få ting, der slår følelsen af en lille kattekilling i hånden. Men før du tager din nye hårbold med hjem, bør du sætte sig ind i spørgsmål som; Hvad spiser kattekillinger? Hvilken kattemad er bedst? Heldigvis for dig, har ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS