Swipe to the right

Socialisering

Socialisering

Perioden fra hvalpen er ca. 3 uger gammel til den er omkring16 uger gammel kaldes ”socialiserings fasen”. Det er i denne alder at hvalpen er mest åben overfor indtryk fra verden omkring den. Det er derfor vigtigt, at hvalpen tidligt i sit liv kommer til at stifte bekendtskab med mange af de ting, den vil komme ud for senere i sit liv. God socialisering anses af mange som den bedste forebyggelse mod nogle af de mere almindelige adfærds problemer som angst og aggression.

Det er vigtigt at hvalpen tidligt i sit liv møder andre hunde, fremmede mennesker og børn i alle aldre – til at begynde med en person ad gangen og altid på hvalpens vilkår. Hvalpen skal også vænne sig til mennesker der opfører sig ”anderledes”, fx mennesker der løber, råber eller arbejder med støjende maskiner, samt mennesker som ser”anderledes” ud, fx mennesker med skæg, paraply, stok, flagrende påklædning mm. Hvis det er muligt, så lad også hvalpen møde andre dyrearter så som katte, heste, køer m.m.

Det er selvfølgelig meget vigtigt altid at holde øje med hvalpens signaler og gå frem i et tempo, som passer til den enkelte hvalp. Hvalpen skal aldrig tvinges til kontakt med andre mennesker eller dyr. Man introducerer stille og roligt hvalpen til ”det fremmede”, og så skal hvalpen selv have mulighed for at søge kontakt. Husk at jo flere ting hvalpen vænner sig til i sit tidlige liv, jo bedre vil den håndtere både kendte og ukendte ting senere i sit liv.

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS