Swipe to the right

Schnauzer

Schnauzer

Schnauzeren har været kendt og stort set uforandret i århundreder, siden den oprindeligt fra cirka 1400-taller i Mellemeuropa blev holdt som stald- og vagthund. Især havde de en enestående evne til at fange mus og rotter, således racen i folkemunde fik tilnavnet ”Rattler”. Derudover kommer racens navn af det tyske ord ”Schnauze”, hvilket betyder snude. 

Mellemschnauzeren er forfader til både riesenschnauzeren og dværgschnauzeren. Sidstnævnte menes at være fremkommet ved krydsning med mindre racer så som puddel eller affenpincher. Riesenschnauzeren derimod opstod i midten af det 19. århundrede, hvor landmænd ønskede en større udgave af schnauzeren til hyrdning, således de foretog blandingsavl med Grand Danois, Bouvier de Flandres og ruhårede hyrdehunde. 

Mellemschnauzeren er en mellemstor, kompakt hund på ca. 17 kg, der er en velegnet familiehund med et godmodigt væsen, livligt temperament, men aldrig overivrig, og stor kærlighed til børn. Det er en lærenem race, der egner sig bedst til aktive familier, som kan give den masser af beskæftigelse og en kærlig, men konsekvent opdragelse. Dens sanser er højt udviklede, samtidig med, den er klog, trofast, udholdende og robust over for vejrlig og sygdom, hvorfor den ligeledes også med fordel kan holdes som brugshund. 

Schnauzerpelsen er ruhåret, hård og tæt bestående af tæt underuld og grove dækhår. Typiske kendetegn er et ikke for blødt skæg på næsepartiet og buskede øjenbryn, der slører øjnene let. Der er anerkendt 2 farver: Ren sort og salt/peber. Pelsen skal trimmes regelmæssigt, men er ellers i hverdagen nem at holde. 

Ifølge Dansk Hunderegister var der i december 2008 registreret 734 schnauzere, 838 riesenschnauzere og 4739 dværgschnauzere. 

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS