Swipe to the right

Schæferhund

Schæferhund

Schæferhunden er brugshund med stort B. Racen er fremavlet af mellem- og sydtyske racer af hyrdehunde tilbage i slutningen af 1800-tallet med det mål at skabe en højtydende brugshund.

Racen er særdeles populær i mange dele af verden. Nogle påstår, at det er verdens mest populære familiehund.

 

I Danmark er schæferen dog ”kun” den næstmest udbredte. I juli 2011 var der registreret 62.237 schæferhunde i Dansk Hunderegister – et antal, der kun overgås af labrador retriever. Og næsten hver tiende af de hvalpe, der blev stambogsført i Dansk Kennel Klub (DKK) i 2010 var af racen schæferhund – i alt 2008 schæferhvalpe.

 

En alsidig race

Ifølge FCI’s (og DKK’s) racestandard skal schæferhunden ”besidde mod, kampdrift og hårdhed for at være egnet som ledsagehund, vagt-, forsvars- og tjenestehund samt som hyrdehund/vogterhund”.

 

Schæferhunden skal da også løse mange opgaver, der kræver både ”mod, kampdrift og hårdhed”. Racen er udbredt indenfor politi og militær, hvor hundene hjælper ved løsning af en lang række opgaver. Opgaverne spænder vidt – ligefra eftersøgninger, hvor hundene med deres formiddable næse hjælper med at finde forsvundne eller nødstedte personer, over eftersøgninger på gerningssteder, hvor hundene hjælper med at finde bevismaterialer, til egentlige bevogtningsopgaver af for eksempel militære flyvestationer og andre installationer. Politiet bruger også schæferhunde i forbindelse med anholdelser af forbrydere samt opløsning af demonstrationer.

 

Det er heller ikke usædvanligt, at private vagtværn bruger schæferhunde i forbindelse med deres arbejde.

 

Men den alsidige race benyttes også som rednings- og lavinehunde, hvor de finder og redder nødstedte personer.

 

Civil hundesport

Racen er særdeles udbredt i civil hundesport. Både i Schæferhundeklubben og andre hundeklubber. Den er både intelligent og lærevillig og egner sig derfor godt til mange forskellige hundesportsprogrammer. Mest udbredt er den nok i Schæferhundeklubben og Danmarks civile Hundeførerforening (DcH), hvor disciplinerne blandt andet indbefatter lydighed, sporarbejde, eftersøgning (rundering) og forsvarsarbejde (IPO).

 

Schæferhunden er hengiven overfor sin familie, men det er en aktiv race, der kræver både fysisk og mental aktivering.

Andre artikler i kategorien Raceportræt

Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrieren stammer oprindeligt fra England, hvor racen i 1800-tallet opstod som følge af præsten John ”Jack” Russells avlsindsats. Jack Russell var en aktiv jæger men ønskede en hund, der kunne følge hans Fox Hounds, og som...

​Raceportræt – Coton de Tulear - Bomuldshunden

Raceinfo Racen Coton de Tulear bedre kendt under navnet bomuldshund er en aldeles populær race. Udover racens lille størrelse og blide temperament, er der særligt en ting som forstærker racens popularitet, nemlig dens pels. Pelsen minder i...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS