Swipe to the right

Rottweiler

Rottweiler

En særdeles alsidig race, der er velegnet til rigtig mange arbejds- og træningsopgaver. Så kort kan man beskrive rottweileren.

Måske er det årsagen til, at der i 2011 blev registreret så mange rottweilerhvalpe, at racen hoppede fra en 13. plads året før og op til nummer 6 på Dansk Kennel Klubs (DKK) Top-20 liste over nye stambogsregistreringer. I 2011 blev der registreret 442 rottweilere i DKK – en stigning på hele 26 procent i forhold til 2010. I marts 2012 var der registreret i alt 17.009 rottweilere i Dansk Hunderegister.

En Rottweiler er for den erfarne hundeejer

En Rottweiler er en hunderace med mange gode egenskaber. Hunden betegnes som havende en vagtsom, loyal, social, venlig og nænsom personlighed, hvis den socialiseres og trænes korrekt. Da en Rottweiler er en arbejdshund, har den fra naturens side et relativt højt behov for at blive stimuleret via fysisk motion. For lidt motion vil føre til ubalanceret hundeadfærd. Det er vigtigt, at hunden bliver socialiseret tidligt i sit liv, og at der er en klar forståelse for, at det er dig som ejer, der er lederen. Hvis dette ikke er tilfældet, vil hunden selv prøve at udgøre rollen som leder. Da en Rottweiler er en fysisk stærk hund, kan den, hvis den ikke behandles ordentligt eller ikke bliver stimuleret nok i hverdagen, udgøre en trussel for mennesker. Denne adfærd observeres ofte i blandt understimulerede hunde på kryds og tværs af racer og kan altså ikke betegnes som et typisk adfærdstræk for lige præcis en Rottweiler. Er du, som ejer, en konsekvent ledertype, har du tiden og evnerne til at træne hunden korrekt, og kan du socialisere den igennem hele dens liv, så får du til gengæld en formidabel vagthund, der er fuld af selvtillid og er loyal overfor sin familie.

2000 år gammel race

Rottweileren er en af de ældste hunderacer i verden. Ifølge Rottweilerklubbens hjemmeside går dens oprindelse helt tilbage til Romertiden for omkring 2000 år siden, hvor den blev brugt til at drive og vogte kvæg. Den fulgte hæren, som medbragte ”fødelagre” i form af kvæghjorde, som blev slagtet og spist undervejs – dengang kendte man ikke til konservering, så det var den eneste måde, man kunne forsyne soldaterne med kød.

Det krævede sin hund at vogte og drive de store kvæghjorde over blandt andet Alperne – den måtte være både modig, klog og hårdfør. Og det er de gener, der den dag i dag – så mange århundreder senere – kendetegner rottweileren, som har fået sit navn efter den sydtyske by Rottweil, som romerne erobrede i det første århundrede. Dengang var byen et stort kvæg- og studemarked for hele Centraleuropa, og man fandt ud af, at romernes hund var den bedst egnede til at løse opgaverne med at drive og vogte kvæget.

Den første rottweiler kom til Danmark i 1911, og op gennem årene har racen været brugt herhjemme som tjenestehund indenfor både politi, hjemmeværn og private vagtselskaber.

Læs Rottweilerens kropssprog

Mange mennesker har respekt for den robuste hund. Men der er ingen grund til at være mere bange for en rottweiler end for så mange andre racer, fastslår Helle Andersen, som er næstformand i Rottweilerklubben.

”Men når man køber en rottweiler, skal man være opmærksom på, at det er en hyrde- og vogterhund. Den er avlet til at vogte sin familie og sin ejendom, men hvis familien tager godt imod gæsterne, så gør rottweileren det også. Og så er det naturligvis også vigtigt, at man respekterer dens grænser og læser dens kropssprog, når man møder den. Det er jo ikke sikkert, den sætter pris på at få en ordentlig krammer”.

En rottweiler skal trænes

Helle Andersen har selv fem rottweilere, som uden problemer omgås familiens børn.

”Men det er vigtigt at slå fast, at en rottweiler skal opdrages konsekvent. Hvis hunden ikke må være i sofaen, så nytter det altså ikke, at den får lov til det den ene dag, hvorefter det er forbudt den næste. Og en rottweiler skal trænes. Konsekvent opdragelse og træning er dog ikke lig med de hårdhændede metoder, man anvendte på mange træningspladser for bare 20 år siden. I Rottweilerklubben har vi taget de moderne, positive træningsmetoder til os, og vi bruger for eksempel klikkertræning i vid udstrækning”, forklarer hun. ”Det er en gammel myte, at man skal have fat i den hvert halve år, og så går det et stykke tid igen”.

En rottweiler er i sit es, uanset om opgaven lyder på sporarbejde, eftersøgning, forsvarsarbejde, lydighed eller agility.

”Racen kan være meget selvstændig og stædig”, smiler Helle Andersen. ”Men hvis man forstår at knække koden og finde ud af, hvad der motiverer den, vil den gøre alt for sin fører. Jeg træner med bold og godbidder, og det fungerer fortrinligt”.

Aktivering er et must når man har med en Rottweiler at gøre

”Hvis man overvejer at anskaffe sig en rottweiler, skal man vide, hvad man går ind til. Det er en aktiv race, som er glad for at hygge sig sammen med sin familie, men den skal også have noget at arbejde med. Den skal aktiveres hver eneste dag – både med lufteture og mental aktivering som for eksempel sporarbejde eller lydighedstræning”, påpeger Helle Andersen.

Rottweileren er i øvrigt én af de kun ganske få racer, hvor specialklubben har indført mentalbeskrivelse inden avlsgodkendelse. Formålet med mentalbeskrivelsen er at sikre, at kun mentalt sunde og velfungerende hunde bliver benyttet i avl.

Olivers hundemad opfylder hundens høje behov for protein og næringsstoffer

Da en Rottweiler er en muskuløs hund, har den et højt behov for protein til at opretholde muskulaturen i kroppen. Det ses ofte, at tunge og stærke hunde får ledsmerter, og derfor har en Rottweiler også behov for ekstra næringsstoffer til at smøre ledene og til at vedligeholde nogle sunde og raske knogler. Det er derfor vigtigt, at hunden får det korrekte hundefoder, så du får en sund og glad hund. Olivers specialiserer sig inden for fodertyper, der passer til den enkelte hunds behov. Du kan derfor finde en nøje udtænkt guide til hvilket foder, din hund skal have her, alt efter hvor i voksestadiet din hund er, og alt efter hvilke individuelle behov din hund har.

Olivers hjælper dig hele vejen igennem

Har du tiden til at træne, socialisere og stimulere en Rottweiler, og er det ikke første gang, du skal vælge hund, så vil denne race være en spændende udfordring, der vil give dig kærlighed, stabilitet og loyalitet til gengæld for dit hårde arbejde. Olivers tilbyder meget forskelligt hundelegetøj og foder til træning, der kan lette opgaven en smule og give dig en endnu gladere hund. Prøv for eksempel det holdbare bidetov, når det er tid til at lege, eller den lydløse metalfløjte til træningen. Hos Olivers er det hundens velvære, der kommer i første række, og derfor laves alt foder af kvalitetsprodukter, der respekterer dyrenes natur og tilgodeser hver enkelt behov. Olivers hundefoder er fremstillet af de bedste råvarer af høj kvalitet og kommer altid med smagsgaranti. Foderet er 100 % korn- og glutenfrit, og indeholder 0 % kunstige smagsstoffer.

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS