Swipe to the right

Skal du rejse med din hund

Skal du rejse med din hund

 

Før man bestemmer sig til, om man skal have sin hund med ud og rejse, skal man overveje grundigt, om det er i hundens bedste interesse at komme med. Man skal samtidig gøre sig klart, at hvis man vælger at tage sin hund med på ferie, bliver det en ferie på hundens premisser. Når det er sagt skal det selvfølgelig også nævnes, at det kan være en fantastisk oplevelse både for hunden og resten af familien at være på ferie sammen. Her er nogle gode råd for at få den bedst mulige oplevelse.

Start planlægningen i god tid. Hvis man skal udenlands, anbefales det at kontakte dyrlægen længe før man rejser, gerne et halvt år før planlagt afrejsedato, for at være helt sikker på, at hunden lever op til al lovgivning når det kommer til pas, chipmærkning, vaccinationer, ormebehandling, mm.

De fleste som tager deres hund med på ferie vælger at rejse i bil. Det er rigtig fint, da man er sammen med sin hund hele tiden, og man kan selv bestemme, hvornår man skal holde pause undervejs, og vælge passende steder, hvor hunden kan luftes og tilbydes vand. Man skal selvfølgelig have rigeligt med høm-høm poser med, og sørge for at samle op efter sin hund. Og det burde ikke være nødvendigt at nævne, men for en sikkerheds skyld kommer det med: Hunden skal ikke have mulighed for at køre med hovedet hængende ud af et åbent vindue i bilen, da dette potentielt kan resultere i seriøs øjenskade.

Hunden skal have nok plads til at kunne rejse komfortabelt i bilen, selv om man ønsker at medbringe meget baggage. Det kan være en udfordring med en stor hund, og det kan selvfølgelig være vanskeligt, hvis man har flere hunde. Vær også opmærksom på, at i nogle biler kan det blive meget varmt bagerst i bilen, selv om temperaturen i resten af bilen føles komfortabel. Sidst men ikke mindst når det kommer til biler, skal man være klar over, at hunden ALDRIG må efterlades i bilen alene, mens man udforsker lokalområdet. Selv på overskyede dage og med åben vinduessprække kan temperaturen stige voldsomt i en parkeret bil.

Medbring altid hundens egen mad. Et foderskift på rejsen kan bestemt ikke anbefales, da der altid er risiko for, at hunden vil reagere negativt overfor et nyt foder. Løs mave i et par dage er ikke ualmindeligt efter et brat foderskift. Sørg også for at have rigeligt med godbidder, medicin, piller, tilskud mm. til hele turen, hvis hunden normalt indtager disse. Medbring fornuftige skåle af en passende størrelse til at servere hundens mad og vand.

Sørg for, at hunden har et godt og solid halsbånd med identifikation, som inkluderer både ejerens navn og telefonnummer. En solid hundesnor eller line er en selvfølge. Det kan anbefales at have et vellignende billede med af sin hund – hvis uheldet skulle være ude, og man skal efterlyse hunden.

Vær opmærksom på at vælge overnatningssteder, hvor hunde er velkomne. Dette kommunikeres normalt på hotellets eller campingpladsens hjemmeside. Det bedste tidspunkt at spørge mere ind til stedets ”hundepolitik” er når reservationen foretages – ikke når man ankommer en sen aften.

Selvfølgelig skal man altid sørge for, at ens hund ikke er til gene for andre. God træning hjemmefra er derfor essentiel før man tager sin hund med på ferie. Samtidig skal man, ligesom når man er hjemme, være en god og hensynsfuld hundeejer, hvilket bl.a. indebærer at man er opmærksom på, hvor hunde må færdes og hvor de ikke må færdes, og at man altid samler efterladenskaber op efter sin hund. Jo mere vi hundeejere viser hensyn overfor omverdenen, jo mere vil omverdenen være venligt stemt overfor os og vores dejlige hunde.

Afslutningsvis: Rigtig god ferie til både hund og ejere.       

                                    

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS