Swipe to the right

Rally-lydighed

Rally-lydighed

Rally-lydighed er for alle hunde, med eller uden stambog. For alle gælder, at hunden skal have en resultatbog udsted af dansk-kennel-klub og være over 10 mdr. hvis du skal deltage i konkurrence. Du kan starte med at træne til Rally-lydighed fra hunden er trænbar i en meget tidlig alder. Og gå til konkurrence fra hunden er 1 år gammel.

Du kan dyrke Rally-lydighed for sjov og/eller du kan gå til officielle prøver og blive hhv. Rally Begynder Mester og Rally Øvede Mester. For at blive Rally Øvede Mester skal du kunne arbejde med hunden uden snor. Men ellers foregår Rally med hunden i snor. Rally handler om kontakt og samarbejde mellem fører og hund. Ved begynder træning og begynder konkurrencerne, skal hunden føres i snor og halsbånd.

Og snoren må ikke bruges forkert (ryk, hiv, anvisninger), men skal bruges korrekt og være blød og afslappet mens man træner og konkurrer Rally. Man må bruge stemme og kropssprog, dog må man ikke belønne hunden med noget spiseligt eller legetøj, men med stemme og kropssprog.

Når man træner Rally sætter underviseren nogle skilte i en rækkefølge. Et skilt kan vise at du skal stoppe op og have hunden til at sidde foran dig. Når øvelsen er udført går man videre til næste skilt og så videre. I træningen udvælger man nogle skilte som man træner til øvelserne er rigtig gode med masser af kontakt, glæde og samarbejde. Mens man træner kan man fint bruge kiks/bold belønning, men hele tiden have for øje at du ikke må have belønning med til konkurrence.

Du må tale opfordrende, sige signaler og begrænset mimik for at få hunden til at udføre øvelserne som skiltene anviser. Der er, når man konkurrerer, en tids faktor som spiller ind. Men til træning er der ingen tidspres. For alle os der træner med bløde metoder er Rally en fantastisk sportsgren og et super supplement til den almindelige træning.

Om du træner til prøver eller bare til hobby brug er Rally en sportsgren der er kommet for at blive vil jeg mene. Det er ikke på samme måde så stift som almindelige lydighedsprøver og lydighedsprogrammer og det kan give mange ikke direkte konkurrence mennesker en chance for at træne og konkurrer på de bløde trænings principper.

Skiltene som banerne bygges op efter, er at finde på Internettet til udprintning, så du kan lave dine egne skilte i enten A4 eller A5 og bygge dine egne baner at træne efter. Der er også baneforslag at finde på Internettet på hjemmesiden www.rally-lydighed.dk.Jeg mener at der findes omkring 70-80 skilte med forskellige øvelser så der er nok at muligheder for at få en god træningsomgang når du har bygget din egen bane hjemme på græsplænen. Dog skal du lige være opmærksom på, at der er en del af skiltene der i sværhedsgrad hører til Øvede.

Korrekt råd og vejledning er vigtigt som begynder, så find dig en god kvalificeret træner der har blød træning som baggrund og start med at dyrke Rally Lydighed sammen med andre som kender til regler, baneopbygning, øvelses sammensætning og som kan hjælpe dig i gang på en god måde.

Til sidst vil jeg ønske dig held og lykke og velkommen som Rally dyrker. Pas på – for sportsgrenen er sjov og du vil helt sikkert falde for den som jeg selv har gjort.

Med venlig hilsen Gitte Westen Breaum, KæledyrsKompagniet

Andre artikler i kategorien Hundetræning

Indkald af din hund på gåturen

Et godt indkald er en uundværlig færdighed hos en hund! Det er en af de færdigheder, som er mest efterspurgt ude på træningspladserne. Et godt indkald kan være afgørende for, om hunden lever sit liv for enden af en snor, eller om den ...

Trækkeleg som den ultimative belønning

Hvis du har en hund, der er glad for legetøj, kan trækkeleg bruges som den ultimative belønning. Igennem trækkeleg, får du rigtig god kontakt med din hund, og du lærer din hund, at det er sjovt at være sammen med dig og lege med dig. Du ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 30% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS