Swipe to the right

Rally-lydighed

Rally-lydighed

Rally-lydighed er for alle hunde, med eller uden stambog. For alle gælder, at hunden skal have en resultatbog udsted af dansk-kennel-klub og være over 10 mdr. hvis du skal deltage i konkurrence. Du kan starte med at træne til Rally-lydighed fra hunden er trænbar i en meget tidlig alder. Og gå til konkurrence fra hunden er 1 år gammel.

Du kan dyrke Rally-lydighed for sjov og/eller du kan gå til officielle prøver og blive hhv. Rally Begynder Mester og Rally Øvede Mester. For at blive Rally Øvede Mester skal du kunne arbejde med hunden uden snor. Men ellers foregår Rally med hunden i snor. Rally handler om kontakt og samarbejde mellem fører og hund. Ved begynder træning og begynder konkurrencerne, skal hunden føres i snor og halsbånd.

Og snoren må ikke bruges forkert (ryk, hiv, anvisninger), men skal bruges korrekt og være blød og afslappet mens man træner og konkurrer Rally. Man må bruge stemme og kropssprog, dog må man ikke belønne hunden med noget spiseligt eller legetøj, men med stemme og kropssprog.

Når man træner Rally sætter underviseren nogle skilte i en rækkefølge. Et skilt kan vise at du skal stoppe op og have hunden til at sidde foran dig. Når øvelsen er udført går man videre til næste skilt og så videre. I træningen udvælger man nogle skilte som man træner til øvelserne er rigtig gode med masser af kontakt, glæde og samarbejde. Mens man træner kan man fint bruge kiks/bold belønning, men hele tiden have for øje at du ikke må have belønning med til konkurrence.

Du må tale opfordrende, sige signaler og begrænset mimik for at få hunden til at udføre øvelserne som skiltene anviser. Der er, når man konkurrerer, en tids faktor som spiller ind. Men til træning er der ingen tidspres. For alle os der træner med bløde metoder er Rally en fantastisk sportsgren og et super supplement til den almindelige træning.

Om du træner til prøver eller bare til hobby brug er Rally en sportsgren der er kommet for at blive vil jeg mene. Det er ikke på samme måde så stift som almindelige lydighedsprøver og lydighedsprogrammer og det kan give mange ikke direkte konkurrence mennesker en chance for at træne og konkurrer på de bløde trænings principper.

Skiltene som banerne bygges op efter, er at finde på Internettet til udprintning, så du kan lave dine egne skilte i enten A4 eller A5 og bygge dine egne baner at træne efter. Der er også baneforslag at finde på Internettet på hjemmesiden www.rally-lydighed.dk.Jeg mener at der findes omkring 70-80 skilte med forskellige øvelser så der er nok at muligheder for at få en god træningsomgang når du har bygget din egen bane hjemme på græsplænen. Dog skal du lige være opmærksom på, at der er en del af skiltene der i sværhedsgrad hører til Øvede.

Korrekt råd og vejledning er vigtigt som begynder, så find dig en god kvalificeret træner der har blød træning som baggrund og start med at dyrke Rally Lydighed sammen med andre som kender til regler, baneopbygning, øvelses sammensætning og som kan hjælpe dig i gang på en god måde.

Til sidst vil jeg ønske dig held og lykke og velkommen som Rally dyrker. Pas på – for sportsgrenen er sjov og du vil helt sikkert falde for den som jeg selv har gjort.

Med venlig hilsen Gitte Westen Breaum, KæledyrsKompagniet

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS