Swipe to the right

Chihuahua

Chihuahua

Ud over , at de alle er kendte skønheder, har Paris Hilton, Hilary Duff, Scarlett Johansson, Britney Spears og Madonna til fælles, at de er ejere af chihuahuas. Denne lille hund med den store karisma tiltaler mange mennesker og er således i disse år én af de mest efterspurgte racer. 

Chihuahuaen er den ældste hunderace på det amerikanske kontinent og den mindste i verden. Den stammer fra Mexico og er derfra opkaldt efter den mexicanske provins Chihuahua. De er sandsynligvis efterkommere af de præcolumbianske indianerfolkeslag, toltekernes og aztekernes hellige hunde og var på samme tid tempel- og offergaver. Det menes, at hundene oprindeligt levede vildt, men efterfølgende blev indfanget og tæmmet. De blev først bragt til Europa med rejsende i slutningen af den 19. århundrede. 

Denne lille, kvikke selskabshund er især karakteriseret ved sin lille kropsstørrelse, hvor idealvægten er mellem 1,5 – 3 kg. Af øvrige væsentlige karaktertræk bør nævnes deres kompakte krop og æbleformede hoved med store, oprejste ører. 

Chihuahuaen er selvbevidst, modig, nysgerrig og til tider fræk samt temperamentsfuld. De bør aldrig virke sky eller nervøse. Over for deres ejer er de loyale og hengivne, mens de udviser ofte en vis forbeholdenhed over for fremmede. Såfremt de ikke fra hvalpealderen er blevet tilstrækkeligt socialiseret, ses hyppigt aggression mod andre hunde. De kan til tider være meget støjende og beskytter sin ejer nidkært. Grundet størrelsen anbefales den normalt ikke til børnefamilier. De er således ideelle ledsagere til mennesker, der bevæger inden for snævre rammer, og som har meget tid og kærlighed til en lille, firbenet ven. 
Racen har to pelsvarianter, kort- og langhåret. Ingen kræver dog megen pelspleje. Alle farver er accepteret. Ifølge Dansk Hunderegister er der i midten af april 2008 2744 korthårede og 2996 langhårede chihuahuas. 

Andre artikler i kategorien Hund

Guide: Sådan bør du introducere din hund for baby

Gæsteindlæg af folkene fra Babyhelp.dkHvis ikke man tager sine forholdsregler, kan det være en udfordring at få baby til at forlige sig med hjemmets hund og hjemmets hund til at forlige sig med baby. Heldigvis er det muligt at søsætte en ...

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS