Swipe to the right

Pas på hundens poter om vinteren

Pas på hundens poter om vinteren

Når vinteren melder sin ankomst med frost, is og sne skal vi være ekstra opmærksomme på vores hundes poter. Ofte bliver der spredt salt ud på veje og fortove, og det kan jo være en god ting for os mennesker, så vi ikke kører galt eller falder og brækker arme og ben. Men salt er det rene gift for vores firbenede venners poter. Saltet ætser trædepoterne og kan give slemme og smertefulde skader.

Men vi kan gøre noget for at afhjælpe problemet.

For det første kan vi forsøge at undgå at gå med hunden de steder, der er saltet. Måske kan du også forsøge at få husejerne på din lufterute til at strø fortovet med grus eller sand i stedet for salt? Det er da et forsøg værd at spørge.

Skyl altid hundens poter

Under alle omstændigheder er det en god idé altid at skylle hundens poter med lunkent vand umiddelbart efter lufteturen, så evt. salt og andre urenheder bliver fjernet. Man skal huske efterfølgende at tørre poterne grundigt – også mellem tæerne. Det er ikke nok bare at tørre hundens poter med et håndklæde – der skal rigeligt med vand til for at fjerne saltet, som ellers bliver siddende og ætser videre.

Men der er midler på markedet, som kan mindske problemerne med salt – for eksempel potevoks og hundesokker/sko.

Potevoks

Som navnet antyder, er potevoks et middel, man kan påføre hundens poter 5 til 10 minutter inden gåturen. Det er en creme, der danner en vandskyende og beskyttende hinde på trædepuderne, som salt og andre urenheder ikke trænger igennem.

Potevoks fås som spray, creme eller stift. En del foretrækker spray, fordi den er nemmere at påføre end creme, der skal gnides på. Mange hunde er kildne på fødderne og bryder sig ikke om at man rører dem dér! Men det er en træningssag, som man bør vænne sin hund til allerede fra den er hvalp.

Potevoks kan i øvrigt også bruges som plejende middel, hvis hunden i anden sammenhæng har fået tørre eller sprækkede trædepuder.

Som noget helt nyt kan man nu også købe potevoks hos OLIVERS.

Hundesokker/sko

Et alternativ til potevoks er potesokker eller hundesko. Potesokker er ikke specielt slidstærke, og de er heller ikke skridsikre i modsætning til egentlige potesko, som blandt andet også kan købes i en skridsikker variant.

Potesokker og –sko har dog den ulempe, at mange hunde ikke bryder sig om at have dem på. Det kan derfor anbefales at træne hvalpen i at få dem på og gå med dem, hvis man har planer om at bruge dem. Lad dog aldrig hunden gå med sokkerne/skoene på, hvis den ikke er under opsyn.

Klumpende sne

Det er ikke kun salt, der kan genere hundene i vinterkulden. Sneen kan nemt klumpe under poterne og mellem hundens tæer, og det er meget generende for hunden.

For at forebygge det, er det en god idé at klippe hundens hår af under trædepuderne. Man skal ikke klippe hårene mellem tæer og trædepuder – kun under poterne. Og så kan man med fordel påsmøre eller spraye potevoks, som kan være med til at forebygge, at sneen klumper.

Hvis hunden begynder at halte på lufteturen, eller hvis den lægger sig ned og bider i poterne, kan det skyldes klumpende sne. I så fald kan man hjælpe sin hund ved at skylle poterne i lunkent vand, så klumperne smelter.

Flintesten

Nogle hunde er så heldige, at de kan få lov til at blive luftet uden snor på bondemandens marker i vinterhalvåret. Det er naturligvis en god udfordring for hundene, at de kan få mulighed for at boltre sig i fri natur, men der kan være en risiko ved det – især når jorden er frossen. Nogle steder ligger der skarpe småsten på marken, og de kan skære hundens poter i frostvejr, fordi frosten forhindrer, at stenene kan trædes ned i mulden. Stenene ligger fast i overfladen og virker som en kniv – især flintesten.

Det skal dog ikke forhindre en god tur på marken, når blot man er opmærksom på, at hunden ikke laver hurtige opstarter, vendinger og stop. En almindelig løbe/snusetur volder sjældent problemer, men efterse altid hundens poter for skrammer og rifter efter lufteturen

Er skaden sket, er det ofte en god idé at søge dyrlæge, da poteskader kan have svært ved at læges af sig selv.

Andre artikler i kategorien Tips

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Derfor fælder din hund meget

Når ens hund fælder meget, betyder det som regel også mere oprydning til dig, som du måske helst ville være foruden. Det kan for mange være en belastning og rengøringen kan virke endeløs. Der findes dog heldigvis en række af tiltag, so...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS