Swipe to the right

Pas godt på din hund - også om vinteren

Pas godt på din hund - også om vinteren

Det har været et mildt efterår. Sne og frost har indtil nu ladet vente på sig, men før vi ved af det, kan vinteren indfinde sig. Og så er der en række ting, vi skal være opmærksomme på med vores hunde.

Om sommeren er der desværre stadig hundeejere, som efterlader deres hunde i bagende varme biler. I værste fald med døden som resultat. Men man skal også passe på med at lade hundene ligge i bilen om vinteren. Hvis vi har været ude at køre en tur, virker bilen måske dejlig varm, fordi vi har haft blæseren i gang, men bilen skal ikke stå stille i ret lang tid, inden den bliver kold.

Man kan ikke sige præcist, hvor længe hunden kan tåle at opholde sig i en parkeret bil om vinteren. Det afhænger naturligvis af, hvor koldt det er udenfor, og hvor tyk en pels, hunden har. Og om den er vant til altid at ligge lunt foran brændeovnen, eller om den normalt går i en hundegård. Men hvis hunden tillige er våd efter en dejlig løbetur i skoven eller på stranden, skal man være ekstra opmærksom på, at den hurtigt bliver kold. Og selv om frosten måske ikke bider så meget, at hunden ligefrem dør af kulde, kan den nemt blive syg af at ligge i en kold bil.

Under alle omstændigheder er det en god idé at lade hunden ligge på et isolerende underlag. Man kan eventuelt også give hunden et dækken eller en frakke på, som kan holde den lun og varm. Dækkener og frakker kan man købe i mange forretninger, som forhandler udstyr til hunde. 

Korthårede hunde har normalt ikke så meget isolerende underuld som de langhårede. Derfor kan de have svært ved at holde varmen på lufteturen eller under træningsseancen. I de tilfælde kan det også være en rigtig god idé at købe eller sy en frakke til hunden. Vær opmærksom på, at hunde regulerer deres kropstemperatur gennem tunge og poter. Derfor kan en hund meget hurtigt blive kold, hvis den er med ude på en længere tur i koldt og sjappet vejr.

Med alderen nedsættes hundens stofskifte. Derfor er det ikke mindst vigtigt at passe på, at de ældre hunde ikke bliver kolde. Selv inden døre kan et dårligt isoleret gulv være meget koldt at ligge på for hunden, så sørg altid for, at den ligger på et isolerende underlag.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at nogle hunde ikke vil ligge i lydighedsøvelsen ”dæk”, når det er vådt og koldt. Det skyldes ikke nødvendigvis, at hunden pludselig er blevet ulydig. Som oftest kan man finde årsagen i, at hunden simpelthen ikke bryder sig om at blive våd eller kold på det bare maveskind! Så bær over med den og vis hensyn til den, hvis det er vådt og koldt, og lad den ikke ligge i dæk ret længe ad gangen. Husk også, at dens muskler er kolde, så den skal varmes grundigt op, inden den skal løbe for eksempel agility.

Et andet vinterproblem er sne og frost i poterne – for slet ikke at tale om den skade, salt kan gøre. Sne klumper sig ofte fast til hårde iskugler i hårene mellem trædepoterne. Det siger sig selv, at det gør ondt på hunden at gå på sådanne klumper. Man kan forebygge problemet ved at klippe hårene mellem trædepuderne og ved at smøre med potevoks, inden man skal ud at gå med hunden. Potevoks kan købes i de fleste specialforretninger for hundeudstyr og hos visse dyrlæger.

Undgå så vidt muligt at lufte hunden på steder, hvor der er saltet. Salt er en bekvem løsning for husejerne, når de skal holde deres fortove rene for is, men vores hunde betaler prisen med svidende og sprukne poter. Hvis skaden er sket, er det vigtigt at skylle poterne i lunkent vand og evt. smøre dem i helende salve, når I kommer hjem efter turen. Søg evt. dyrlæge.

Godt Nytår.

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS