Swipe to the right

Overvejelser inden anskaffelsen af kat

Overvejelser inden anskaffelsen af kat

Inden man anskaffer sig en kat, er der en hel del overvejelser. For det første må det aldrig være et impulskøb. Man skal gøre sig helt klart, hvad det er man går ind til. Først og fremmest skal hele husstanden være enige. Man skal være sikker på, at ingen lider af allergi over for katte.

Man skal sikre sig, at det er lovligt at holde kat i ejendommen. Det kan være vanskeligt at skjule en forbudt kat, da de ynder at være i vindueskarme, og visse typer katte taler meget og højt. Det kan heller ikke undgås, at katten larmer, når den hopper op og ned fra reoler eller leger med en prop på et trægulv.

Man skal overveje meget nøje, om man har den fornødne tid til at passe en kat. Det er ikke kun en "ting", der skal fodres og have skiftet bakke. Katten skal være en del af familielivet, og her skal man også lige tænke over, om man kan opfylde kattens behov i hele dens levetid. En kat bliver normalt 14 år, nogle endda meget ældre.

Man skal også overveje de økonomiske aspekter i anskaffelsen af en kat. Har man råd til den daglige pleje, fodring og dyrlægeudgifterne. De fleste familier tager på ferie engang imellem, og her skal man også sikre sig, at katten bliver passet på bedste og sikreste vis. Selvom man siger, at "katten sgu' er sin egen", så kræver den en hel del, både fysisk, psykisk og socialt.

Det er en god ide at sætte sig ind i katteadfærd inden anskaffelsen. Der findes en hel del god litteratur på markedet, og her kan man også læse, om de forskellige typer katte og deres temperament.

Men har man først besluttet sig for at få en kat og indstillet på, at den kræver en del, venter der mange glæder (og også bekymringer) forude. For at være ven med en kat er noget af det bedste, der findes. De er kærlige, loyale , sjove og ikke til at undvære.

Andre artikler i kategorien Kat

Overvægt og vægttab hos katte

Et kilo til eller fra betyder måske ikke alverdens for os mennesker, når vi står på badevægten. Men for katte kan det have en stor indflydelse på helbredet. Fordi katte bare vejer mindre end mennesker, bør man holde øje med næsten hver...

Kattekillinger og ernæring - sådan bærer du dig ad

Der er meget få ting, der slår følelsen af en lille kattekilling i hånden. Men før du tager din nye hårbold med hjem, bør du sætte sig ind i spørgsmål som; Hvad spiser kattekillinger? Hvilken kattemad er bedst? Heldigvis for dig, har ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS