Swipe to the right

Øjenkontakt med din hund

Øjenkontakt mellem dig og din hund er en af de ting, der kan have stor indflydelse på jeres samarbejde. Det er bare helt vildt fedt, at have en hund, der vælger dig til frem for omgivelserne. Det kan være, at din hund vælger at kigge op på dig, selvom der kommer en anden hund gående på den anden side af vejen. Og hvem ønsker ikke det?

Der findes en meget nem øvelse, som du kan træne dette med. Start med at have en godbid i hver hånd. Vis din hund, at du har godbidder i begge hænder – du må også gerne lade den snuse til dine hænder. Nu skal du holde hænderne ud til siden. Det skal helst være i din egen skulderhøjde eller lavere. Nu afventer du bare, at hunden fjerner blikket fra dine hænder og tilbyder dig øjenkontakt. Det er en tålmodighedsøvelse, så hvis din hund ikke er hurtig til at tilbyde dig kontakten, så er det helt ok. Men det skal være en adfærd, som hunden vælger af sig selv, så det er vigtigt ikke at kalde på hunden eller lokke.

Når hunden så tilbyder dig øjenkontakt, så ros den med ro i stemmen og giv godbidden fra den ene hånd. Gentag gerne øvelsen 5-8 gange, før I holder en pause. Når hunden er ved at blive god til øvelsen, kan du hæve dine kriterier. Det kan du gøre ved f.eks. at vifte lidt med den ene hånd. Du kan også tage godbidden tættere mod dit ansigt, hvor du træner at hunden stadig skal have sit fokus på dig!

Når din hund er rigtig dygtig til øvelsen, kan du udvide den ved selv at flytte dig eller kaste en godbid væk fra dig, som hunden igen har mulighed for selv at tage kontakt til dig. Det er vigtigt, at du belønner hver gang, din hund tager kontakt til dig.

Du kan gradvist øge sværhedsgraden i kontakttræningen ved at træne i nye miljøer med nye forstyrrelser.

God træning

Andre artikler i kategorien Hundetræning

Aktivering af seniorhunden

Hvordan blev ”man kan ikke lære gamle hunde tricks” nogensinde en talemåde? Alle hunde elsker at blive aktiveret! Selv den gamle hund kan stadig lære nye kunstskaber. Sanserne og bevægelsesapparatet er ikke hvad det har været, men det ...

Danser med hunde

Træner du tricks med din hund og har lyst til at bruge det til lidt mere end kun sjov aktivering? Så er Freestyle måske noget for dig. Freestyle er den ene af to grene i hundesporten Heelwork to Music (HTM). Sporten kaldes nogle gange for do...