Swipe to the right

Øjenkontakt med din hund

Øjenkontakt mellem dig og din hund er en af de ting, der kan have stor indflydelse på jeres samarbejde. Det er bare helt vildt fedt, at have en hund, der vælger dig til frem for omgivelserne. Det kan være, at din hund vælger at kigge op på dig, selvom der kommer en anden hund gående på den anden side af vejen. Og hvem ønsker ikke det?

Der findes en meget nem øvelse, som du kan træne dette med. Start med at have en godbid i hver hånd. Vis din hund, at du har godbidder i begge hænder – du må også gerne lade den snuse til dine hænder. Nu skal du holde hænderne ud til siden. Det skal helst være i din egen skulderhøjde eller lavere. Nu afventer du bare, at hunden fjerner blikket fra dine hænder og tilbyder dig øjenkontakt. Det er en tålmodighedsøvelse, så hvis din hund ikke er hurtig til at tilbyde dig kontakten, så er det helt ok. Men det skal være en adfærd, som hunden vælger af sig selv, så det er vigtigt ikke at kalde på hunden eller lokke.

Når hunden så tilbyder dig øjenkontakt, så ros den med ro i stemmen og giv godbidden fra den ene hånd. Gentag gerne øvelsen 5-8 gange, før I holder en pause. Når hunden er ved at blive god til øvelsen, kan du hæve dine kriterier. Det kan du gøre ved f.eks. at vifte lidt med den ene hånd. Du kan også tage godbidden tættere mod dit ansigt, hvor du træner at hunden stadig skal have sit fokus på dig!

Når din hund er rigtig dygtig til øvelsen, kan du udvide den ved selv at flytte dig eller kaste en godbid væk fra dig, som hunden igen har mulighed for selv at tage kontakt til dig. Det er vigtigt, at du belønner hver gang, din hund tager kontakt til dig.

Du kan gradvist øge sværhedsgraden i kontakttræningen ved at træne i nye miljøer med nye forstyrrelser.

God træning

Andre artikler i kategorien Hund

Foderguide til nye ejere: Så meget skal en hvalp spise

Når man får en lille, ny hvalp med hjem kan der opstår mange spørgsmål omkring helt fundamentale ting. Det kan være spørgsmål såsom; hvor mange gram spiser en hundehvalp om dagen og hvor meget skal en hvalp egentlig spise? I dette blog...

Alt du bør vide om hunde i løbetid

Når din tæve kommer i løbetid, kan en række af spørgsmål melde sig, og det kan være svært at vide, hvordan man præcis skal bære sig ad. For hvor længe er en hund i løbetid? og hvornår starter din hunds løbetid? Vi vil i dette blog...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS