Swipe to the right

Mon der gemmer sig andet end påskeæg i haven?

Mon der gemmer sig andet end påskeæg i haven?

Forårets blomster titter op ad den kolde jord, og vi rykker langsomt mere ud i vores haver. Er du opmærksom på de små farer, der kan gemme sig i forårshaven? Flåterne bliver aktive og kan bide din hund, og det er heller ikke alle blomster, der er helt ufarlige for små hundemaver. Læs med og bliv klædt på til den nye sæson.


Klæd hunden på mod flåter

Vi mennesker kan trække i de lange bukser eller gummistøvler og på den måde beskytte os mod bid fra farlige flåter, men din hund skal have hjælp til at forblive flåtfri. Flåter bliver aktive fra deres vinterhi, når temperaturen overstiger 5° C. Så netop nu er det tid til at være opmærksom på, om din hund bringer ubudne gæster med hjem fra turen i skoven eller haven. Vær særligt opmærksom på fugtige, mørke områder, i det høje krat og græs og områder med meget råvildt – det er typisk dér, flåterne opholder sig.

Når flåten bider din hund, gylper den først al sit maveindhold op for at få plads til blodmåltidet. Med det, kan der overføres farlige mikroorganismer, der kan lede til potentielt alvorlige sygdomme eksempelvis borrelia, anaplasma eller TBE-virus. En tommelfingerregel er, at flåten skal have siddet på sin vært i mindst 24 timer, for at der er risiko for smitte1. Og jo længere tid, der går, des større risiko er der. Det er dog kun en tommelfingerregel, og det er altid bedst helt at forhindre flåten i at kunne bide sig fast. TBE overføres f. eks. med det samme.

Tjek jer selv, jeres hund og hinanden for flåter, når I kommer hjem fra tur. Flåterne sidder ofte i varme, fugtige omgivelser som nakke, lyske, knæhase, armhule eller bag øret.


Ny flåt i Danmark

Mens skovflåten har været den mest almindelig flåt herhjemme, er der for nyligt kommet en ny flåtart til landet; engflåten (Dermacentor reticulatus). Engflåten er langt mere modstandsdygtig overfor vand og lave temperaturer, og kan endda tåle frostgrader. På den måde kan engflåten faktisk overleve året rundt. Derfor er det vigtigt at sørge for at beskytte din hund mod flåternes bid, så du nedsætter risikoen for de flåtbårne sygdomme.


Bayvantic afviser flåterne

Bayvantic forhindrer flåterne – både skovflåten og den nye flåt; engflåten - i at bide. Det nedsætter risikoen for flåtbårne sygdomme. Du kan købe Bayvantic til en fast lav pris hos os, og du tilbydes samtidig fuld tilfredshedsgaranti på dit køb. Er du ikke tilfreds, får du pengene tilbage.


Hold haven hundevenlig

Med de varmere temperaturer, er det ikke kun flåterne, der vrimler frem, det gør også vintergækker, erantis og krokus til glæde for de fleste. Men desværre kan mange af de små farverige forårsbebudere være giftige for din hund. Det er derfor en god idé at passe på, at din hund ikke spiser disse:

 • Anemone
 • Erantis
 • Guldregn
 • Liljekonval
 • Pinselilje
 • Primula
 • Påskelilje
 • Tulipan
 • Vintergæk

 • Vi ønsker jer et rigtig dejligt forår!

  _________________________

  1: http://mst.dk/natur-vand/natur/artsleksikon/spindl...

  Andre artikler i kategorien Tips

  Hvilket hundefoder er bedst?

  Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

  Derfor fælder din hund meget

  Når ens hund fælder meget, betyder det som regel også mere oprydning til dig, som du måske helst ville være foruden. Det kan for mange være en belastning og rengøringen kan virke endeløs. Der findes dog heldigvis en række af tiltag, so...

  Velkommen til OLIVERS

  Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

  Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

  Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

  Velkommen til OLIVERS