Swipe to the right

Min hund spiser afføring

Min hund spiser afføring

Hvorfor spiser min hund afføring?

Det med at spise sin egen (og andres) afføring er i de flestes (undtagen hundens) øjne en lidt uhumsk adfærd. I gamle dage gik der skrøner om, at sådan en adfærd skyldtes, at de pågældende hunde manglede næringsstoffer fra deres hundefoder, men adskillige videnskabelige undersøgelser har afvist, at dette er tilfældet.


hvorfor spiser min hund andres afføring?

Tilstanden kaldes også koprofagi, og der er endnu ikke fundet én endegyldig forklaring på, hvorfor hunde spiser afføring. Langt de fleste hunde, der spiser afføring, gør det fordi, det er blevet en "dårlig vane". Man mener derudover, at det kan være en del af den normale udvikling hos hunde. Bl.a. spiser tæven, mens hvalpene er små, deres afføring. I sjældne tilfælde kan koprofagi skyldes sygdom hos hunden. Der kan være tale om, at hunden ikke udskiller de enzymer, der er nødvendige for at nedbryde foderet, og dermed optage de nødvendige næringsstoffer.

Den bedste måde at behandle koprofagi på, er at undgå, at hunden får mulighed for at spise afføring, og ikke mindst undgå at det bliver en vane for hunden. Dette gøres ved at holde de områder, hvor hunden opholder sig udenfor fri for ekskrementer. Samtidig skal man undgå, at hunden får mulighed for at æde afføring, når man går tur eller træner med den.

Man kan prøve at afhjælpe denne adfærd ved at give sin hund Kaprotabs tabletter, og så har jeg også hørt andre, som dagligt tilsætter nogle tern frisk ananas i deres hunds foder. Denne frugt gør, at afføringen ikke smager godt. Dette er f.eks. et råd, som Anders Hallgren tit giver.

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS