Swipe to the right

Leonberger

Leonberger

Racens navn stammer fra hundenes oprindelse i den tyske by Leonberg, hvor en rådmand ved navn Heinrich Essig omkring 1840 begyndte at krydse hunderacer så som newfoundlænder, sankt bernhard og pyreneerhund med det formål at fremavle hunde, der udseendemæssigt skulle repræsentere løven i Leonbergs byvåben. De første leonbergere så herved første gang dagens lys i 1846. Essig var god til at markedsføre sine hunde, hvorfor mange adelige og kongelige personer rundt om i Europa hurtigt fik interesse for racen som statussymbol. 

Senere blev racen primært holdt som gårdhund på landet, idet deres egenskaber som vagt- og trækhunde var højt anerkendte. I dag er leonbergeren en fortrinlig familiehund, som har et godt ry i sin omgang med børn. De charmerer ved suveræn ro og overblik, gør sjældent og er ikke nogen udpræget vagthund, men beskytter pålideligt sine mennesker og deres ejendom. Aktiviteter, der involverer vand, er lige sagen for leonbergeren, og de livlige hunde behøver en del motion og plads. De store, sindige og kærlighedssøgende hunde behøver en kærlig, men konsekvent opdragelse og en tidlig socialisering. Med lidt tålmodighed kan de blive udmærket lydige hund. Jeg har selv haft fornøjelsen af at være på hold med 4 leonbergere, da jeg gik til hvalpetræning med min ene hund. Disse store, kluntede, venlige hvalpe havde en sindsro uden lige. ”Hvis vi ikke når den øvelse i dag, så når vi det nok næste gang”, så det tit ud, som om de tænkte, mens de tog en slapper på græsset, når ejerne ihærdigt prøvede at kalde dem på plads.

En ønsket vægt er ikke angivet i racestandarden, men hanner må have en skulderhøjde op til 80 cm, tæver op til 75 cm. Således må de betegnes som meget store hunde med en kraftig, muskuløs, men på samme tid elegant kropsbygning. 
Trods sit lange, middelbløde hårlag kræver leonbergere normalt kun lidt til moderat pelspleje. Farvemæssigt er kombinationer af gule, røde og brune nuancer tilladt. Sorte hårspidser er tilladt, men sort må ikke være en dominerende grundfarve.

Ifølge Dansk Hunderegister er der i midten af april 2008 496 registrerede leonbergere.

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS