Swipe to the right

Lær din kat nogle tricks

Lær din kat nogle tricks

Det er vigtigt at aktivere sin kat. Dels af sociale grunde, dels af helbredsmæssige grunde. Motion er godt, såvel for de firbenede som de tobenede. Og selvom katteadfærd kan være lidt speciel er det muligt at lære din kat tricks.

Lidt leg hver dag kan gøre underværker. Det kan være leg med en legetøjsmus, en prop, en sammenkrøllet cigaretpakke eller andet, der lige er ved hånden. Visse katte elsker at apportere ting, og det kræver jo ikke det store af ejeren, der bare kan blive siddende i sofaen og kaste genstandene, når de bliver returneret.

Man kan også tage en blomsterpind og fastgøre en snor, der har for eksempel en fjer for enden. Denne form for motion giver heller ikke sved på panden for ejeren. Man skal blot huske at gemme dette stykke legetøj væk efter brug, så katten ikke kommer til at kvæle sig selv.

Man kan også forsøge at lære sin kat nogle simple tricks, såsom at ”sitte”, komme når man kalder eller give high five. Det kræver tålmodighed og et smil på læben, men det kan lykkes.

For at lære katten at sitte, så tag en godbid og vis den til katten. Den vil uden tvivl hurtigt fokusere på lækkeriet. Før godbidden langsomt opad og lidt bagud over kattens hoved. Katten vil helt naturlig kigge op og bagud, og derved vil vægten vippes om på bagdelen, og vupti. Husk at sige ”sit” samtidig med, og ros katten meget, når den endelig ”sitter”.

Det kan godt være, det ikke lykkes i første forsøg, så bliv ikke skuffet. Det vigtigste er, at ejer og kat har det sjovt, mens man leger, og hvis katten ikke gider, så går den bare hovedrystende sin vej og finder på noget andet selv.

For at lære katten at komme, når man kalder, kræves der også tålmodighed og oceaner af godbidder. Katte har jo selektiv hørelse og hører kun, hvad de ønsker at høre. Derfor er godbidder en rigtig god ide. Alt kan jo købes. Både kærlighed og opmærksomhed.

Gå et par skridt væk fra katten. Husk at have en godbid i hånden. Sæt dig på hug og vis katten godbidden og kald på katten. Når den kommer, hvilket den med usvigelig sikkerhed vil gøre, grundet nysgerrigheden og godbidden, så ros den og giv godbidden fra dig.

Øvelsen fortsættes og afstanden øges. Efter et stykke tid vil katten reagere og komme, når du kalder. Hvis det ellers lige passer den. I det mindste vil den reagere på sit navn, hvilket i sig selv er en stor fordel, når man vil have dens opmærksomhed.

Et andet trick, som er et stort hit her i huset og som Ronja elsker, er high five. Alle gæster bliver modtaget i døren, hvor hun sidder på sit velkomstbord – parat til at hilse med et high five.

Hold en flad hånd med fingrene pegende opad frem mod katten, som så vil slå sin forpote mod håndfladen. Dette kan så udvides med et Low five.

Det har aldrig været nødvendigt at bruge godbidder til Ronja for at lære hende dette. Men man kan holde en godbid mellem tommel- og pegefingeren for derved at vise katten fidusen.

Husk hele tiden at rose katten og give godbidder, når den gør som ønsket. Hvis den ikke gør, så lad være med at blive sur eller irriteret på den, men hold en pause og find på noget andet.

Godbidder kan også bruges til at aktivere katten uden man selv behøver at involvere sig for meget. Man kan købe forskelligt intelligent legetøj til katte hos dyrehandlere og dyrlæger. Det plejer at koste en formue, men det betyder nødvendigvis ikke, at katten gider lege med det.

Man kan selv lave lidt udfordrende legetøj. Læg nogle godbidder under et plastikbæger eller lignende, som katten så skal vælte for at få de eftertragtede hapser. Gem godbidder rundt omkring, så katten selv skal arbejde lidt for føden.

Det er kun fantasien, der sætter grænser. Man skal blot huske, at legetøjet ikke må skade katten. Pas på skarpe kanter. Huller i papkasser skal enten være så små, at kun poten kan komme igennem eller så store så hovedet kan følge med.

Brug endelig ikke vådfoder – det er ikke så interessant, når det selv kommer kravlende ud under gulvtæppet en varm sommerdag.

Og når katten har lært at sitte eller give high five, vil den uden tvivl åndet lettet op og tænke "Hold da op, nu har den tobenede endelig lært, at jeg skal have en godbid, når jeg sætter mig eller hilser på gangsta-maner. Mennesker kan altså opdrages, det tager bare sin tid."

Andre artikler i kategorien Kat

Overvægt og vægttab hos katte

Et kilo til eller fra betyder måske ikke alverdens for os mennesker, når vi står på badevægten. Men for katte kan det have en stor indflydelse på helbredet. Fordi katte bare vejer mindre end mennesker, bør man holde øje med næsten hver...

Kattekillinger og ernæring - sådan bærer du dig ad

Der er meget få ting, der slår følelsen af en lille kattekilling i hånden. Men før du tager din nye hårbold med hjem, bør du sætte sig ind i spørgsmål som; Hvad spiser kattekillinger? Hvilken kattemad er bedst? Heldigvis for dig, har ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS