Swipe to the right

Kurilean Bobtail

Kurilean Bobtail

Kurilean Bobtail er en såkaldt naturrace og stammer fra den isolerede øgruppe Kuril mellem Japan og Rusland. I løbet af 1990’erne bragte russiske soldater og forskere racen med til fastlandet. Mange mener, at Kurilean Bobtail er en variant af den japanske Bobtail, men den genetiske baggrund er endnu ikke klarlagt.

Kurilean Bobtail har en kort pompon lignende hale på ca. 8-12 centimeter, og den ligner en kat forfra men en kanin bagfra.

Kurilean Bobtail er en kompakt muskuløs kat med en kraftfuld lang eller mellem lang krop. Bagbenene er længere end forbenene.

Kurilean Bobtail har et mildt sind, trods den kan se vild ud. Den er som regel altid i godt humør og elsker at være sammen med mennesker og andre dyr. Kurilean Bobtail elsker vand, jagt og fiskeri.

Den er god til at omstille sig og stoler på sine omgivelser. Kurilean Bobtail er en intelligent kat, der sagtens kan lære tricks. Den har et godt helbred og er meget afbalanceret.

Racen er desværre ikke så kendt i Europa på trods af, at Kurilean Bobtail blev optaget på WCF liste over registrerede katteracen i 1995 og kom på FIFE listen i 2004.

Andre artikler i kategorien Raceportræt

Norsk Skovkat

Den Norske Skovkat:En norsk skovkat er en glimrende kat til familier med børn. Den knytter sig gerne til én bestemt person i familien, og især hunkatten har brug for denne ”udvalgte”, når hun står foran en fødsel.Hun ”kalder” simp...

Tonkineser

Tonkineser er en såkaldt hybridrace, en krydsning mellem en siameser og en burmeser, der stammer fra Canada og ikke som man kunne tro fra Tonkin regionen i Indokina.Tonkineseren er en middelstor muskuløs kat med ovale poter og kileformet hove...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS