Swipe to the right

Transport med hunden

Når man har hund, skal man som oftest have sin firbenede ven med sig i bilen på et tidspunkt i hundens liv. Uanset hvor ofte man har hunden med på tur, så er der nogle redskaber, der kan lette processen og optimere hundens sikkerhed og velvære.

Når man transporterer hunden i bilen, er det en god ide at enten fastspænde hunden i en sele eller have et transportbur i bagagerummet. At have hunden fuldstændig fri i bilen kan være farligt både for hunden og for andre passagerer, hvis man skulle lave en hård opbremsning.


Transportbure

OLIVERS fører forskellige mærker i transportbure, hhv. Proline, Skudo og Pluto. Burene kommer i forskellige størrelser, så buret passer bedst muligt til hundens størrelse.


Selvom man har hunden i bur under køreturen, kan en nødopbremsning desværre godt gøre skade på hunden, hvis man er uheldig. Proline har derfor designet såkaldte ”Crash Bags” til deres bure. Disse stødabsorberende puder monteres på burets bagpanel, og afværger dermed det meste af den negative konsekvens som opbremsningen kan have på hunden. Der findes tilpassede Crash Bags til de forskellige burtyper.

Proline med Crash Bag


Hundeseler til køreturen

Hvis man hellere vil have hunden siddende på sædet, så fører OLIVERS hundeseler til bilen. Disse seler fastsættes i sikkerhedssele-spændet (enkelte bilmærkers sikkerhedssele-spænder afviger fra standarden, og der kan derfor kan være enkelte bilmærker, som selen ikke passer til). Selen findes i flere størrelser, så de passer enhver hunderace. Se fx. størrelse 80 x 110 cm.


Frisk luft til kæledyrene når du er væk fra bilen

Skal hunden efterlades i bilen, er det vigtigt at gøre hvad man kan, for at forhindre at hunden lider af varmestress. Denne tilstand kan opstå hurtigere end man lige tror, da en bil bliver langt hurtigere varm end omgivelserne, og hunde ikke kan svede på deres krop. De har derfor rigtig svært ved at komme af med varmen. En nem måde at hjælpe hunden på, hvis den skal sidde i bilen på en varm dag, er ved at skabe noget ventilation i bilen. Her er en såkaldt Dog Cooler rigtig god, da den lader bagagerummet stå på klem, og derved tillader en del mere luftudskiftning end et åbent vindue gør. Kombineret med et nedrullet vindue kan der skabet lidt gennemtræk i bilen, hvilket er gavnligt for hunden.


Frisk vand til turen

Derudover kan det anbefales altid at give hunden fri adgang til vand, hvis den skal blive siddende i bilen. Man kan vælge at have en vandskål stående fast i bilen eller have en sammenklappelig skål, der kan tages med overalt. OLIVERS fører et sortiment af solide vandskåle samt OLIVERS egen sammenklappelige vandskål.


// Tanya Hansen
Stud. Cant. Scient. Animal Science

Andre artikler i kategorien Olivers eksperter

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Foderguide til nye ejere: Så meget skal en hvalp spise

Når man får en lille, ny hvalp med hjem kan der opstår mange spørgsmål omkring helt fundamentale ting. Det kan være spørgsmål såsom; hvor mange gram spiser en hundehvalp om dagen og hvor meget skal en hvalp egentlig spise? I dette blog...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS