Swipe to the right

Kommunikation og forståelse af din hund og kat

Kommunikation og forståelse af din hund og kat

Nogle gange kunne alting være nemmere, hvis vi kunne tale med vores kæledyr. På den måde ville vi være bedre til at forstå deres behov, og hurtigere reagere på dem. Når vores kæledyr desværre ikke kan tale med os, så har de i stedet et meget veludviklet kropssprog samt god en mimik.

Hvordan kommunikerer vi med hunde og katte?

Hunde er generelt langt bedre til, at aflæse kropssprog end mennesker er. Mennesker ser ikke 1/100 del af de signaler, der forekommer dyrene imellem, og derfor må vi benytte os af de få signaler, som vi har mulighed for at opfatte fra dem.

Vi har fundet nogle forskellige scenarier frem, så du som hunde og/eller katteejer, kan blive klogere på, hvad dit kæledyr prøver at fortælle dig ud fra sit kropssprog og mimik.

Illustrationerne viser, at kropssproget for henholdsvis hund og kat kan være meget forskellige og modstridende, og at eksempler som haleposition kan betyde to forskellige ting.

Nogle hunderacer (f.eks. slædehunde) kan have andet kropssprog end de fleste andre hunderacer. Derfor skal der selvfølgelig tages hensyn til, at så det ikke altid er 100 % garanteret, at illustrationerne nedenfor, viser hvad hunde og katte forsøger at kommunikere.


Andre artikler i kategorien Hundeadfærd

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Foderguide til nye ejere: Så meget skal en hvalp spise

Når man får en lille, ny hvalp med hjem kan der opstår mange spørgsmål omkring helt fundamentale ting. Det kan være spørgsmål såsom; hvor mange gram spiser en hundehvalp om dagen og hvor meget skal en hvalp egentlig spise? I dette blog...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS