Swipe to the right

Kommunikation og forståelse af din hund og kat

Kommunikation og forståelse af din hund og kat

Nogle gange kunne alting være nemmere, hvis vi kunne tale med vores kæledyr. På den måde ville vi være bedre til at forstå deres behov, og hurtigere reagere på dem. Når vores kæledyr desværre ikke kan tale med os, så har de i stedet et meget veludviklet kropssprog samt god en mimik.

Hvordan kommunikerer vi med hunde og katte?

Hunde er generelt langt bedre til, at aflæse kropssprog end mennesker er. Mennesker ser ikke 1/100 del af de signaler, der forekommer dyrene imellem, og derfor må vi benytte os af de få signaler, som vi har mulighed for at opfatte fra dem.

Vi har fundet nogle forskellige scenarier frem, så du som hunde og/eller katteejer, kan blive klogere på, hvad dit kæledyr prøver at fortælle dig ud fra sit kropssprog og mimik.

Illustrationerne viser, at kropssproget for henholdsvis hund og kat kan være meget forskellige og modstridende, og at eksempler som haleposition kan betyde to forskellige ting.

Nogle hunderacer (f.eks. slædehunde) kan have andet kropssprog end de fleste andre hunderacer. Derfor skal der selvfølgelig tages hensyn til, at så det ikke altid er 100 % garanteret, at illustrationerne nedenfor, viser hvad hunde og katte forsøger at kommunikere.


Andre artikler i kategorien Hund

Indkald af din hund på gåturen

Et godt indkald er en uundværlig færdighed hos en hund! Det er en af de færdigheder, som er mest efterspurgt ude på træningspladserne. Et godt indkald kan være afgørende for, om hunden lever sit liv for enden af en snor, eller om den ...

Trækkeleg som den ultimative belønning

Hvis du har en hund, der er glad for legetøj, kan trækkeleg bruges som den ultimative belønning. Igennem trækkeleg, får du rigtig god kontakt med din hund, og du lærer din hund, at det er sjovt at være sammen med dig og lege med dig. Du ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 30% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS