Swipe to the right

Kommunikation og forståelse af din hund og kat

Kommunikation og forståelse af din hund og kat

Nogle gange kunne alting være nemmere, hvis vi kunne tale med vores kæledyr. På den måde ville vi være bedre til at forstå deres behov, og hurtigere reagere på dem. Når vores kæledyr desværre ikke kan tale med os, så har de i stedet et meget veludviklet kropssprog samt god en mimik.

Hvordan kommunikerer vi med hunde og katte?

Hunde er generelt langt bedre til, at aflæse kropssprog end mennesker er. Mennesker ser ikke 1/100 del af de signaler, der forekommer dyrene imellem, og derfor må vi benytte os af de få signaler, som vi har mulighed for at opfatte fra dem.

Vi har fundet nogle forskellige scenarier frem, så du som hunde og/eller katteejer, kan blive klogere på, hvad dit kæledyr prøver at fortælle dig ud fra sit kropssprog og mimik.

Illustrationerne viser, at kropssproget for henholdsvis hund og kat kan være meget forskellige og modstridende, og at eksempler som haleposition kan betyde to forskellige ting.

Nogle hunderacer (f.eks. slædehunde) kan have andet kropssprog end de fleste andre hunderacer. Derfor skal der selvfølgelig tages hensyn til, at så det ikke altid er 100 % garanteret, at illustrationerne nedenfor, viser hvad hunde og katte forsøger at kommunikere.


Andre artikler i kategorien Tips

Beskyt din bedste ven mod flåter

Med foråret kommer flåterneFlåter er aktive, når temperaturen overstiger 5 grader og myldrer derfor for alvor frem, når det bliver forår. Desværre er flåter langt fra ufarlige, men kan derimod med...

Korrekt anvendelse af fodringstabel

Korrekt anvendelse af fodringstabelAlle hunde- og katteejere, som anvender fuldfoder, har set de fodringstabeller, som findes på produkterne. Nogle ejere følger disse tabeller slavisk, mens andre ikke værdiger dem et blik. Nogle hunde og kat...