Swipe to the right

Kommunikation og forståelse af din hund og kat

Kommunikation og forståelse af din hund og kat

Nogle gange kunne alting være nemmere, hvis vi kunne tale med vores kæledyr. På den måde ville vi være bedre til at forstå deres behov, og hurtigere reagere på dem. Når vores kæledyr desværre ikke kan tale med os, så har de i stedet et meget veludviklet kropssprog samt god en mimik.

Hvordan kommunikerer vi med hunde og katte?

Hunde er generelt langt bedre til, at aflæse kropssprog end mennesker er. Mennesker ser ikke 1/100 del af de signaler, der forekommer dyrene imellem, og derfor må vi benytte os af de få signaler, som vi har mulighed for at opfatte fra dem.

Vi har fundet nogle forskellige scenarier frem, så du som hunde og/eller katteejer, kan blive klogere på, hvad dit kæledyr prøver at fortælle dig ud fra sit kropssprog og mimik.

Illustrationerne viser, at kropssproget for henholdsvis hund og kat kan være meget forskellige og modstridende, og at eksempler som haleposition kan betyde to forskellige ting.

Nogle hunderacer (f.eks. slædehunde) kan have andet kropssprog end de fleste andre hunderacer. Derfor skal der selvfølgelig tages hensyn til, at så det ikke altid er 100 % garanteret, at illustrationerne nedenfor, viser hvad hunde og katte forsøger at kommunikere.


Andre artikler i kategorien Hund

Aktivering af seniorhunden

Hvordan blev ”man kan ikke lære gamle hunde tricks” nogensinde en talemåde? Alle hunde elsker at blive aktiveret! Selv den gamle hund kan stadig lære nye kunstskaber. Sanserne og bevægelsesapparatet er ikke hvad det har været, men det ...

Danser med hunde

Træner du tricks med din hund og har lyst til at bruge det til lidt mere end kun sjov aktivering? Så er Freestyle måske noget for dig. Freestyle er den ene af to grene i hundesporten Heelwork to Music (HTM). Sporten kaldes nogle gange for do...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS