Swipe to the right

Kattens hørelse

Kattens hørelse

Kattens ydre øre består af over tyve muskler og kan rotere lidt over 180 grader. Vi mennesker har ca. seks muskler i øret.

Katte er ikke født fuldt udviklede. Ører og øjne er dækket af en hinde ved fødslen og fungerer derfor ikke. Lugtesansen må dække deres basale behov indtil omkring midten af deres anden leveuge, hvor øjnene og ørerne åbnes og en helt ny spændende verden viser sig.

Man har ved forsøg konstateret, at en kat på en afstand af en meter kan skelne mellem to lydkilder, som er anbragt kun otte centimeter fra hinanden. Den utrolig gode hørelse, som katten er i besiddelse af, er nok en af forklaringerne på, at man gennem tiderne har tillagt katten overnaturlige evner, såsom at kunne forudse f.eks. jordskælv.

Katten kan opfange vibrationer med et svingningstal på 65.000 pr. sekund, vi mennesker opfanger ca. 20.000.

Katten har en formidabel hørelse, hvilket I jo nok har bemærket, når I forsigtigt griber fat om dåseåbneren, og katten ligger i sin dybeste slummer langt væk fra køkkenet, og når den fantastiske lyd af dåseåbner mod dåse rammer kattens ydre øre, opstår en acceleration som en Formel 1 kører ville misunde. Og katten står der fluks og er klar til maden.

Derimod har katte også en selektiv hørelse. Min f.eks. er stokdøv, når det drejer sig om opgravning af husets planter, leg med rullegardinet og andre forbudte ting. Så kan jeg gale op lige så tosset, jeg vil. Der er lukket for de ydre ører.

Andre artikler i kategorien Kat

Overvægt og vægttab hos katte

Et kilo til eller fra betyder måske ikke alverdens for os mennesker, når vi står på badevægten. Men for katte kan det have en stor indflydelse på helbredet. Fordi katte bare vejer mindre end mennesker, bør man holde øje med næsten hver...

Kattekillinger og ernæring - sådan bærer du dig ad

Der er meget få ting, der slår følelsen af en lille kattekilling i hånden. Men før du tager din nye hårbold med hjem, bør du sætte sig ind i spørgsmål som; Hvad spiser kattekillinger? Hvilken kattemad er bedst? Heldigvis for dig, har ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS