Swipe to the right

Kattekillinger og ernæring - sådan bærer du dig ad

Kattekillinger og ernæring - sådan bærer du dig ad

Der er meget få ting, der slår følelsen af en lille kattekilling i hånden. Men før du tager din nye hårbold med hjem, bør du sætte sig ind i spørgsmål som; Hvad spiser kattekillinger? Hvilken kattemad er bedst? Heldigvis for dig, har vi lavet en kort introduktion, til kattekillinger og ernæring.

Ernaering-til-killinger-guideNår et nyt kuld kattekillinger bliver født, er det første de spiser - eller rettere drikker - deres mors mælk. I løbet af de efterfølgende 3-4 uger falder kattemoderens mælkeproduktion, hvilket indleder starten på, at killingerne skal begynde at spise fast føde. Tilvænningsfasen kan være svær, så du kan med fordel starte med at tilføje lidt mælk i portionerne af fast føde, for at det nemmere glider ned hos killingen. Vær dog opmærksom på, at du ikke lader tilvænningsfasen vare for længe, da det ekstra mælk der tilføjes i foderet, giver killingerne mere energi og proteiner, end de reelt behøver.


Når killingerne når en alder af tre måneder, skal du begynde at give dem killingefoder. Når den tid kommer, er det dit ansvar at sørge for, at din killing nu får den rette ernæring, som den har brug for. At en kattekilling får den rette foder, er nemlig essentielt, da den på første leveår vokser og udvikler sig lige så meget, som et menneske gør på 14 år. Det betyder altså, at der skal det rigtige foder til. Det gælder derfor også om at finde ud af hvilken kattemad, der er bedst, inden du får din lille kattekilling hjem. Killingefoderet er nemlig din kats benzin og vækstkilde hele det første år.


SE OLIVERS killingefoder

Alle killinger skal dog ikke nødvendigvis have den samme slags foder og

heller ej i samme mængder. Det afhænger nemlig af kattens race og den anslåede voksne slutvægt. Hvilken slags foder der bedst for din killing, samt i hvor store mængder det bør gives, kan du læse mere om under hver variant af vores OLIVERS killingefoder. Vi har udviklet en tabel, så du bedre kan danne overblik over, hvor meget foder lige præcis din killing skal have.

Fiberindholdet er desuden også noget, du skal være opmærksom på, når du vælger din killingefoder. OLIVERS egen killingefoder er proppet med alt, en lille killing behøver, for at vokse sig stor og stærk. Det er blandt andet fiskeolie, ærtefibre og råmælk, som er med til at styrke immunforsvaret, der er ingredienser i vores killingefoder. Det er ydermere nødvendigt, at du tager din kats aktivitetsniveau i betragtning, når du vælger foder.

Hvis du har indekat, som primært ligger og daser i vindueskarmen, skal den selvfølgelig have mindre foder, end en vildbasse der jager mus hele dagen. Husk på at i vækstfasen er killinger især følsomme over for menneskemad. Hvis foderet er af høj kvalitet, med præcis de mineraler og proteiner killingen behøver, er der ingen grund til at fodre killingen med andet mad. Dog er adgang til rent og meget drikkevand også enormt vigtigt for, at din killings vækst går til, som den skal. Sørg for at rense dens vandskål og skifte vandet flere gange om dagen.


Det er et stort ansvar at sørge for, at ens nye hårbold får det foder, den skal. Foderet er grundsten for, at killingen vokser og får en sund start på livet. Vi håber, at dette blogindlæg gør, at du nu har en bedre indsigt i, hvordan du på bedst mulig vis, sørger for at ernære din kattekilling korrekt.

Er du nysgerrig og vil vide mere om din killings udvikling kan du finde en artikel vi tidligere har lavet her.


Andre artikler i kategorien Kat

Overvægt og vægttab hos katte

Et kilo til eller fra betyder måske ikke alverdens for os mennesker, når vi står på badevægten. Men for katte kan det have en stor indflydelse på helbredet. Fordi katte bare vejer mindre end mennesker, bør man holde øje med næsten hver...

Kommunikation og forståelse af din hund og kat

Nogle gange kunne alting være nemmere, hvis vi kunne tale med vores kæledyr. På den måde ville vi være bedre til at forstå deres behov, og hurtigere reagere på dem. Når vores kæledyr desværre ikke kan tale med os, så har de i stedet ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS