Swipe to the right

Julen

Julen

Ifølge den gamle folkeovertro kunne en hvilken som helst kat være en heks, som havde påtaget sig rollen som kat.

Derfor måtte man ikke nævne sin kats navn juleaften. På den måde afholdt man den ude fra den hellige aften, så den ikke kunne være skyld i noget ondt på gården. Visse steder var overtroen så stærk, at katten ikke engang fik julegrød samtidig med alle andre i huset. Katten fik derimod sin julegrød lillejuleaften, og derfor kaldes denne aften for Kattens juleaften.

Lad være med at købe levende dyr som julegaver. Det er en alt for stressende tid for nye medlemmer i familien, og det er jo heller ikke sikkert, at vedkommende, der får et dyr i gave, bliver begejstret. Dyr hører ind under Købeloven, og her findes reglerne for købsrettigheder og bytteri.

Pas på med julepyntaktiviteterne. Det er gevaldigt at samles om at klippe, klistre og lave nissemænd. Men katte er frygtelig nysgerrige, og en tråd med en nål i enden kan gøre forfærdelig skade, hvis katten sluger den. 

Det er blevet moderne med hjemme-kontor, og en af de oplagte julegaver er en makulator. Den er også ganske smart til at ødelægge følsomme papirer, men desværre er den også god til at raspe hunde- og kattetunger. 

En ny ting i huset skal jo altid undersøges, især når det siger sjove lyde, så husk at afbryde den, så den ikke lige pludselig går i gang, når noget går  i sprækken. Det bedste er at placere makulatoren et sted, hvor hverken hunde, katte og små pilfingre kan komme til den.

Jeg og Ronja ønsker jer og jeres firbenede venner en god jul og et godt nytår. 

Andre artikler i kategorien Kat

Overvægt og vægttab hos katte

Et kilo til eller fra betyder måske ikke alverdens for os mennesker, når vi står på badevægten. Men for katte kan det have en stor indflydelse på helbredet. Fordi katte bare vejer mindre end mennesker, bør man holde øje med næsten hver...

Kattekillinger og ernæring - sådan bærer du dig ad

Der er meget få ting, der slår følelsen af en lille kattekilling i hånden. Men før du tager din nye hårbold med hjem, bør du sætte sig ind i spørgsmål som; Hvad spiser kattekillinger? Hvilken kattemad er bedst? Heldigvis for dig, har ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS