Swipe to the right

Japansk Bobtail

Japansk Bobtail

Japansk Bobtail har været kendt i Japan i over 1.000 år, og da japanerne åbnede op for turister i slutningen af 60’erne, fik omverdenen også kendskab til denne krølhalede chamør.

Japansk Bobtail er en lille til medium korthårrskat. Idealvægten for hunkatten er 2 til 2½ kg og for hankatten 3 til 4 kg. Det der især kendetegner racen er den helt specielle hale.

Ingen japansk Bobtail fødes helt uden hale og ingen med en normal lang lige hale. Den bliver født med en hale, der kan være fra en til 13 centimeter lang, men da halen krøller, synes den kortere.

Japansk Bobtail findes i alskens farver. De eneste farver, der ikke er tilladt, er maskede eller tickede, som henholdsvis siamesere og abyssinere. Den mest almindelige farve er sort/hvid og rød/hvid.

Bobtail er en foretagsom kat, der aktivt deltager i alt, hvad den kan komme i nærheden af. Den har en stærk psyke og et robust helbred og er meget social anlagt.

Japansk Bobtail er en kærlig kat, der trives sammen med andre katte, hunde og er især god til børn. De er snakkesalige og deres stemmer er en hel skala af toner, og de lyder som om de synger.

Japansk Bobtail elsker at lege, og de er nemme at lære tricks, som for eksempel apportering.
Hvide Bobtails er mere tilbøjelige til end andre racer at have heterochromia eller forskellige iris farver. Det ene øje kan være blåt mens det andet kan være gult.

Det er kun katte, som kan føre deres stamtavle tilbage til Japan, der må kaldes Japanese Bobtail, til trods for at Bobtails lever frit i dele af Asien.

Andre artikler i kategorien Raceportræt

Norsk Skovkat

Den Norske Skovkat:En norsk skovkat er en glimrende kat til familier med børn. Den knytter sig gerne til én bestemt person i familien, og især hunkatten har brug for denne ”udvalgte”, når hun står foran en fødsel.Hun ”kalder” simp...

Tonkineser

Tonkineser er en såkaldt hybridrace, en krydsning mellem en siameser og en burmeser, der stammer fra Canada og ikke som man kunne tro fra Tonkin regionen i Indokina.Tonkineseren er en middelstor muskuløs kat med ovale poter og kileformet hove...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS