Swipe to the right

Jagthunden

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Jagtsæson i Danmark

Flere og flere danskere er begyndt at gå på jagt. For at drive jagt med hagl våben i Danmark, skal man medbringe en apporterende hund på jagten. Det etiske i det er, at det man skyder anvendes til mad, samt at de dyr der ikke er døde også skal findes.

Jagttiderne opdateres løbende i Danmark, så man bør derfor holde sig orienteret om generelle og lokale jagttider. Det er derfor vigtigt, at man som jæger sætter sig grundigt ind i jagttiderne, inden man går på jagt.

Jagttiderne varierer fra dyr til dyr, da jagten ikke må gå ud over yngelpleje eller forstyrre dyrene i deres parringsperioder – dyrene er altså fredet udenfor jagtsæsonen. For de fleste arter gælder det, at jagtsæsonen med hagl strækker sig fra slutningen september til februar. Den resterende del at året er ynglesæson for vildtet. Jagttiderne på de enkelte arter kan ændres sig år for år, samt med lokale fredninger.

Træn hunden op til jagtsæson

En jæger stiller høje krav til sin jagthund, da den skal kunne præstere under hele jagten. For at have en effektiv apporterende hund med på jagt i sæsonen, kræver det at ens hund holdes i fysisk god form. De skal kunne arbejde i forskelligt terræn og udvise fokus i lang tid ad gangen. Jagthunden bør konditionstrænes uden for sæsonen, samt effektiv vedligeholdelse af de grundlæggende brugsegenskaber.

For at opbygge hundens kondition, kræver det, at man motionerer hunden. Konditionstræning kan sagtens være løbe-, cykel- eller svømmetræning. Derudover give den grundlæggende jagttræning bestemt også styrke til hundens kondition. Alle disse ting er ligeledes med til at forstærke muskler, knogler, brusk og sener i hunden. Den hund der er i god form til sæsonen, vil ofte klare sig skadefrit gennem en lang jagtsæson.Men en vigtig og måske overset detalje i jagtsæsonen er, at man husker at give hunden et godt dækken på når man holder frokost og efter en lang jagtdag. På den måde kommer den meget nemmere gennem jagtsæsonen.

Foder til jagthunden

En bil kører ikke uden benzin på motoren. Vi kan heller ikke forvente, at hunden skal arbejde, hvis den ikke er fyldt op med energi, den har fået igennem sit foder. Det er derfor rigtig vigtigt, at en hund spiser godt hele året rundt, så den er klar til at yde sit bedste, når jagtsæsonen nærmer sig.

Det er vigtigt, at hunden får et kvalitetsfuldfoder med ekstra højt indhold af protein og fedt, som øger hundens energiniveau. Hunden skal have alle de rigtige næringsstoffer, så den kan fungere optimalt. Vi anbefaler, at man fodrer med et foder med højt energiindhold i jagtsæsonen, hvor hunden har brug for mere energi. Derfor har vi udviklet OLIVERS Active foder, der hjælper hunden med at præstere bedst muligt. Udenfor sæsonen, anbefaler vi at du fodrer med et foder med mindre kalorieindhold.Andre artikler i kategorien Hund

Guide: Sådan bør du introducere din hund for baby

Gæsteindlæg af folkene fra Babyhelp.dkHvis ikke man tager sine forholdsregler, kan det være en udfordring at få baby til at forlige sig med hjemmets hund og hjemmets hund til at forlige sig med baby. Heldigvis er det muligt at søsætte en ...

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...