Swipe to the right

Hvalpetræning

Hvalpetræning

Når man får en hundehvalp med hjem, så er det en rigtig god ide, at man allerede fra start melder sig til hvalpetræning. Dette kan gøres når hvalpen er ca. 10-12 uger gammel. Det er vigtigt, at hvalpen bliver socialiseret blandt andre hunde og mennesker, hvor den kan blive udsat for nye omgivelser samt oplevelser. Hvalpe er også super modtagelige over for nye indtryk og indlæring, derfor er det en god ide at starte tidligt.

Hvornår må hvalpen starte til hvalpetræning?

Hvalpetræning, også kaldet hvalpemotivation, er for alle hvalpe mellem 8 uger til 6 måneder. Denne periode er vigtig for hvalpens udvikling. Det er betydningsfuldt, at man i denne periode sørger for, at hvalpen bliver introduceret til nye omgivelser samt, at man giver hvalpen positive oplevelser. Alle disse oplevelser er nemlig med til at forme den voksne hund.

De fleste hundeklubber er heldigvis så moderne, at der bliver arbejdet med positiv indlæring. Den positive indlæring vil være med til at styrke tillid mellem hund og ejer og dermed skabe grobund for et godt samarbejde. Hvalpetræningen giver også god mulighed for at introducere hvalpen for andre hunde og mennesker. Her vil den bl.a. lære at hilse pænt på andre hund og have fokus på sin ejer.

Hvad indeholder hvalpetræning?

Det er meget forskelligt, hvad fokus er i hvalpetræningen på de forskellige træningspladser. De fleste steder vil der være fokus på

  • Kontaktøvelser
  • Socialisering
  • Gå i line
  • Håndteringsøvelser.

Kontaktøvelserne er vigtige for at opbygge et godt samarbejde op mellem hund og ejer og for fremtidige øvelser. Det kan trænes på mange forskellige måder. Det kan f.eks. være ved at have øjenkontakt eller at motivere din hund til at følge dig, når du bevæger dig væk fra den. Alt dette lærer man ude på træningspladsen.

Hvordan forbereder man sig til hvalpetræning?

Et godt tip: Inden man starter til hvalpetræning, så er det vigtigt er at få vaccineret sin hvalp og få investeret i en ansvarsforsikring, da det mange steder er et krav, før man får lov til at starte.

Hos OLIVERS anbefaler vi hvalpetræning, da det bidrager til, at man får en afbalanceret og glad hund. Vi ønsker jer alle en god træning.

Andre artikler i kategorien Hund

Kommunikation og forståelse af din hund og kat

Nogle gange kunne alting være nemmere, hvis vi kunne tale med vores kæledyr. På den måde ville vi være bedre til at forstå deres behov, og hurtigere reagere på dem. Når vores kæledyr desværre ikke kan tale med os, så har de i stedet ...

Hjælp – min hund er kræsen!

Endnu engang kigger din hund op på dig med sine store hundeøjne, efter du har hældt mad op til den i skålen. Den snuser til maden, måske tager den en enkel pille, og går herefter sin vej.Er det noget du kan nikke genkendende til? Så vil ...