Swipe to the right

Hvalpetræning

Hvalpetræning

Når man får en hundehvalp med hjem, så er det en rigtig god ide, at man allerede fra start melder sig til hvalpetræning. Dette kan gøres når hvalpen er ca. 10-12 uger gammel. Det er vigtigt, at hvalpen bliver socialiseret blandt andre hunde og mennesker, hvor den kan blive udsat for nye omgivelser samt oplevelser. Hvalpe er også super modtagelige over for nye indtryk og indlæring, derfor er det en god ide at starte tidligt.

Hvornår må hvalpen starte til hvalpetræning?

Hvalpetræning, også kaldet hvalpemotivation, er for alle hvalpe mellem 8 uger til 6 måneder. Denne periode er vigtig for hvalpens udvikling. Det er betydningsfuldt, at man i denne periode sørger for, at hvalpen bliver introduceret til nye omgivelser samt, at man giver hvalpen positive oplevelser. Alle disse oplevelser er nemlig med til at forme den voksne hund.

De fleste hundeklubber er heldigvis så moderne, at der bliver arbejdet med positiv indlæring. Den positive indlæring vil være med til at styrke tillid mellem hund og ejer og dermed skabe grobund for et godt samarbejde. Hvalpetræningen giver også god mulighed for at introducere hvalpen for andre hunde og mennesker. Her vil den bl.a. lære at hilse pænt på andre hund og have fokus på sin ejer.

Hvad indeholder hvalpetræning?

Det er meget forskelligt, hvad fokus er i hvalpetræningen på de forskellige træningspladser. De fleste steder vil der være fokus på

  • Kontaktøvelser
  • Socialisering
  • Gå i line
  • Håndteringsøvelser.

Kontaktøvelserne er vigtige for at opbygge et godt samarbejde op mellem hund og ejer og for fremtidige øvelser. Det kan trænes på mange forskellige måder. Det kan f.eks. være ved at have øjenkontakt eller at motivere din hund til at følge dig, når du bevæger dig væk fra den. Alt dette lærer man ude på træningspladsen.

Hvordan forbereder man sig til hvalpetræning?

Et godt tip: Inden man starter til hvalpetræning, så er det vigtigt er at få vaccineret sin hvalp og få investeret i en ansvarsforsikring, da det mange steder er et krav, før man får lov til at starte.

Hos OLIVERS anbefaler vi hvalpetræning, da det bidrager til, at man får en afbalanceret og glad hund. Vi ønsker jer alle en god træning.

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS