Swipe to the right

Hunde elsker godbidder

Hunde elsker godbidder

Hunde elsker godbidder, og hundeejere elsker at give deres hund godbidder. Det er helt i orden at forkæle sin hund ind imellem, og hunde sætter stor pris på positiv opmærksomhed fra ejeren samt en lækker godbid. Men der er nogle ting, man som hundeejer er nødt til at være opmærksom på, så man kan anvende hundegodbidder korrekt.

For det første skal man huske på 10% reglen. Godbidder er for det meste ikke afbalanceret fuldfoder – medmindre man sætter noget af hundens daglige ration til side til at anvende som godbidder i løbet af dagen. Det er derfor vigtigt, at de ikke udgør mere end 10% af hundens daglige indtag af næringsstoffer. Ellers kan man komme til at rykke i hundens indtag af næringsstoffer, og man kan risikere, at hunden ikke længere får den korrekte balance af alle de vigtige næringsstoffer.

Man skal også huske på, at godbidder indeholder kalorier. Det vil de fleste nok mene er logik for burhøns, for selvfølgelig er der kalorier i! Det man som hundeejer skal være opmærksom på er, at langt de fleste tabeller med anbefalet daglig fodrings mængde af fuldfoder, tager udgangspunkt i, at hunden kun får pågældende foder. Så hvis man også vil give godbidder, er det vigtigt at skære ned på hundens daglige indtag af fuldfoder. Hvis hunden får et relativt stort antal godbidder hver dag, er man nødt til at nedsætte den daglige fodermængde tilsvarende. Ellers er der stor risiko for at hunden bliver overvægtig.

Der findes rigtig mange forskellige godbidder til mange forskellige formål. Det er vigtigt at gøre sig klart, hvilke godbidder der er bedst at anvende i de forskellige situationer. Der findes bl.a.:

  • Godbidder som er specielt velegnede til hunde træning,
  • Tandrensende godbidder, som kan hjælpe med at holde tænderne rene og opretholde en sund mund,
  • Gnaveben eller lignende, som hunden kan tygge på og arbejde med i længere tid, hvilket holder hunden beskæftiget,
  • Samt mange forskellige variationer af hundekiks, der bl.a. kan anvendes som et lækkert mellemmåltid.

Enhver godbid til sin tid, og husk samtidig på, at hunde som oftest er mindst lige så glade for positiv opmærksomhed fra ejeren, som de er for en godbid. Man behøver ikke at belønne sin hund med en godbid hver gang man vil forkæle den – klap, leg og opmærksomhed er mindst lige så værdsat.

Hvis man anvender godbidder som belønning når man træner hunden, er det vigtigt at huske på, at en lille godbid er en lige så god belønning for hunden som en stor godbid. Det kan anbefales at vælge meget små trænings godbidder for at nedsætte risikoen for, at hunden bliver overfodret. Det er også en god idé at undgå trænings godbidder med højt fedtindhold. For at vælge de bedste godbidder, må man bruge lidt tid på at læse deklarationen så man kan se, hvilke ingredienser der indgår i godbidden. Det er bedre at vælge kvalitets godbidder baseret på kødingredienser, end godbidder, der har højt indhold af de mindre sunde ingredienser, som bl.a. sukkerstoffer og kunstige farvestoffer.

Hvis man har en hund med foderallergi eller intolerance er det vigtigt at være meget opmærksom på ingredienserne i godbidden. Det er lige så vigtigt at undgå de ting hunden ikke kan tåle, når det kommer til hundens godbidder, som det er at undgå disse ingredienser i hundens daglige foder. Hvis man ved at ens hund ikke kan tåle almindeligt anvendte proteinkilder som fx kylling og kalkun, må man vælge godbidder baseret på andre proteinkilder som fisk eller lam. Her er det vigtigt at være meget påpasselig, når man læser ingredienslisten, så man er sikker på, at godbidderne ikke indeholder ingredienser, som hunden ikke kan tåle.


Deklarationen på nogle godbidder er meget sparsom, og ingredienslisten er ikke altid lige informativ. Hvis man er i tvivl om, hvilke ingredienser, godbidden indeholder, må man kontakte producenten eller importøren. Hellere bruge tid på at få den information man har behov for, end risikere at ens hund får problemer.


mette thastum 28. nov. 2018 at 01.00
Jeg glæder mig til fuld ingrediensliste på jeres godbidder :)

Andre artikler i kategorien Olivers eksperter

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Foderguide til nye ejere: Så meget skal en hvalp spise

Når man får en lille, ny hvalp med hjem kan der opstår mange spørgsmål omkring helt fundamentale ting. Det kan være spørgsmål såsom; hvor mange gram spiser en hundehvalp om dagen og hvor meget skal en hvalp egentlig spise? I dette blog...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS