Swipe to the right

Hjælp – min hund er kræsen!

Hjælp – min hund er kræsen!

Endnu engang kigger din hund op på dig med sine store hundeøjne, efter du har hældt mad op til den i skålen. Den snuser til maden, måske tager den en enkel pille, og går herefter sin vej.

Er det noget du kan nikke genkendende til? Så vil vi anbefale dig at læse videre.

I dette indlæg vil vi fortælle lidt mere om fænomenet kræsenhed, og om der overhovedet findes kræsne hunde - eller om det er noget, som ejeren selv får sin hund til at være.

Som udgangspunkt er hunde af natur ikke kræsne, og kræsenhed er dermed for det meste noget, som hunden har tillært sig. Det kan være frustrerende og besværligt at have en kræsen hund, så her er nogle gode råd, som man kan overveje at benytte for at komme hundens kræsenhed til livs.

Er hunden kræsen eller er det en dårlig vane?

Ofte ses det at de hunde som er meget kræsne, også får andre produkter blandet i deres almindelige foder, såsom madrester eller godbidder. Dette har man gjort på et tidspunkt, hvor hunden ikke ville spise, og nu er det blevet en vane, at hunden ikke længere spiser, før den har fået noget lækkert på sin mad. Dette resulterer desværre ofte i, at hunden ser sin egen hundemad som værende mindre interessant, og det kan ende ud i at den nægter at spise uden der er blandet andet i. Hunde danner vaner ligesom mennesker, men vaner kan sagtens brydes og afvendes, det kræver dog noget tid og tålmodighed. Derfor vil det være en fordel at undlade at give hunden andet end sin hundemad, og dermed også skære ned på mængden af godbidder så hunden vil være mere sulten omkring spisetid. Hunde kan gå flere dage uden at spise, så længe de har adgang til frisk vand. Din hund vil derfor ikke tage skade af ikke at spise i 2 dage. Hvis der alligevel skal tilføjes noget til hundens foder, så kan man vælge at supplere med kvalitets vådfoder, hvor en lille skefuld kan blandes i. Dette er langt bedre og sundere for din hund end leverpostej eller ost. OLIVERS har et lækkert udvalg af Økologisk vådfoder, som du kan finde her.

Hvilken strategi skal jeg følge?

En ændring af måden man fodrer hunden på, kan for nogle være en god hjælp. Ved at fodrer 2 måltider om dagen, hvor madskålen stilles frem i cirka 20-30 minutter. Efter 20-30 minutter fjernes hundeskålen, også selvom der stadig er mere foder tilbage. Din hund vil hurtigt finde ud af, at maden er tilgængelig i en specifik periode - hvis den er sulten, så vil den spise mad indenfor denne periode. Det kan også være en fordel for nogle hunde, at fodring bliver en form for leg. Man kan inkorporere leg på flere måder ved fodring blandt andet ved aktivitetsbolde, fodring på græsplæne, eller andre aktivitetslegetøj hvori foderet kan benyttes. Se OLIVERS udvalg af aktivitetslegetøj, hvor mad kan være inkorporeret her. Træning kan ligeledes være med til at skabe appetit for hunden. Det kan både være fysisk træning, såsom løb, leg og svømning, men mentalstimulering kan ligeledes være med til at øge appetitten.

Skal jeg skifte foder?

Nægter din hund hårdhændet at spise sit foder, selvom du har prøvet alle tricks for at få den til det, så kan du overveje at prøve med skift af foder. Et foderskifte kan for nogle hunde være løsningen på problemet. Smag har afgørende betydning for, om hunden vil acceptere foderet. Hunde kan generelt rigtig godt lide smagen af fedt og animalske proteiner i forhold til planteproteiner. Derfor anses OLIVERS Max Meat som populært foder, grundet det høje kød indhold, som fremmer duften og smagen for hunden. Som alternativ til de kræsne hunde, så har OLIVERS også noget vi kalder smagskasse. Smagskassen kan være en god løsning til dig, som har en hund, der kræver et skift af smag i ny og næ. På denne måde kan du skifte smagen ud, uden at det bliver et stort foderskifte for din hund. Du kan se smagskassen her.

Hvis du skifter foder, så kan der godt gå op til 2 uger, før hunden har vænnet sig til det nye foder. Det kræver derfor lidt tålmodighed, før man kan vurdere, om hunden kan lide den nye smag og konsistens.

Hvis din hund normalt har været god til at spise, og pludselig ingen interesse har for foderet, eller helt stopper med at spise, så kan det højst sandsynligt skyldes noget andet end kræsenhed såsom tandpine eller sygdom. Derfor er det vigtig, at søge dyrlæge, hvis din hund pludseligt ændrer spiseadfærd.

Det skal ligeledes nævnes, at nogle hunderacer (f.eks. bichon havanaise) er mere kendt for at være småt spisende, og vil/kan gå i længere perioder uden mad. Her er det vigtigt, at afholde dem fra at sulte sig selv, og finde en god løsning så de stadig får de nærringsstoffer deres krop har behov for.

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS