Swipe to the right

Hilse på andre hunde

De fleste hundeejere ønsker en hund, der kan være sammen med alle andre hunde og hilse på alle andre hunde helt uden problemer, hvilket er forståeligt.Vi vil gerne have, at vores hund kan omgås alle, den møder på sin vej. Men sådan er verden desværre ikke skruet sammen, og mange hunde har det fint med ikke at have tæt kontakt med alle andre hunde, de møder på deres vej.

Lad hunden udvikle et godt hundesprog

Mange familiehunde lever i hjem uden andre hunde, og det kan være skyld i, at de mangler nogle sproglige færdigheder i deres hundesprog. Derfor er den tidlige socialisering vigtig, så hunden bliver bedre til at omgås andre hunde hele deres hundeliv. Det er vores ansvar, at vores hunde er trygge ved at omgås andre hunde, og de er under trygge forhold, når de skal udvikle deres hundesprog. Oftest er det bedst, at hunde møder hinanden de steder, hvor de begge kan være løse, men man kan stadig ikke forvente, at alle hunde kan være bedste venner med hinanden.

Hvad betyder hundens kropssprog?

I mødet med andre hunde, er det vigtigt, at du holder øje med din hunds kropssprog. Hvis hunden f.eks. er afslappet i mimik og muskulatur og kommer med blød og logrende hale, vil den sandsynligvis kunne hilse på andre hunde uden problemer. Hvis den derimod puster sig op, nærmest går på tæer, stirrer intenst på den anden hund og holder halen stiv, så er der stor chance for, at hunden ikke har det godt med mødet. Det er altid vigtigt at respektere hundens signaler i pressede situation og fjerne den, hvis den ikke har det godt med situationen.

Hvilken indflydelse har tidligere erfaringer?

En hunds tidligere erfaringer ved møder med andre hunde har stor betydning for hundens opførsel, når den møder nye hunde. Hvis den f.eks. kun har haft gode oplevelser, vil den sandsynligvis opleve det som noget positivt at møde nye hunde. Hvis hunden derimod har haft uheldige oplevelser i mødet med andre hunde, vil den måske flygte eller udvise aggressiv adfærd i mødet med andre hunde. Den aggressive adfærd bliver oftest ses som dominerende, men i virkeligheden, er det med høj sandsynlighed fordi, den er bange.

Skal hvalpen hilse på alt og alle?

Der er meget fokus på, at hvalpe skal hilse på alt og alle. Det er dog vigtigt, at man udøver dette med måde, da hvalpe kan blive oversocialiseret. Det er helt naturligt, at man gerne vil have en velsocialiseret lille hvalp, men man kan også komme til at tvinge den til at skulle forholde sig til for mange hunde ad gangen og hele tiden. Hvis hunden fra hvalp har lært at have fokus på andre hunde, kan det blive svært at træne det væk igen, og det kan også gøre dit indkald sværere. Derfor er det ligeledes vigtigt, at man også træner hvalpen til at kunne passere andre hunde uden at skulle hilse.

Selvom mange hundeejere ønsker en hund, der altid hilser muntert på andre, så kan det ikke altid lade sig gøre. For disse hunde vil det højest sandsynligt fungere bedst, at de kun hilser på udvalgte hunde. Det er nemlig vores ansvar som hundeejer, at hunden altid føler sig tryg.

12/03/2019 10.21.07Planlæg hundens møder

Hvis du altså har fået en hvalp eller har en hund, der er usikker på andre hunde, så er det bedre for hunden, at du planlægger dens møder eller kun hilser på de hunde I kender, hvor du som ejer ved, at hunden er okay. Husk at respektere din hunds signaler og forsøg at undgå konflikter i mødet med andre hunde. Vi vil gerne skabe positive oplevelser i mødet med andre hunde. Det er også vigtigt, at hunden ikke altid skal have lov til at hilse på andre hunde, den kommer forbi. Derfor anbefaler vi, at du roser og belønner din hund, når den forholder sig i ro og med kontakt til dig.

Husk også at hunde er meget forskellige, og du skal som hundeejer sørge for, at din hund ikke generer andre hunde. Det er ikke alle hunde, der har lyst til at lege.

Et par tips til dig:

  • Spørg altid, om din hund må hilse på andre hunde, før du lader din hund løbe hen til dem for at lege.
  • Lær din hund gode manerer, så den ikke suser efter andre hunde og mennesker på gaden.
  • Tag din egen hund i line, eller hold den tæt til dig, når der kommer en anden hundeejer med hunden i snor.
  • Slip kun din hund, hvis du kan kalde den til dig. Hvis du er ude og træne indkald og vil have den løs, kan du eventuelt have lang line på, så du stadig har hunden under kontrol.
  • Lær din hunds signaler at kende, så du kan se, om din hund er tilpas i situationen.

Andre artikler i kategorien Hundetræning

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS