Swipe to the right

Hedeslag – hvad kan jeg gøre for min hund

Hedeslag – hvad kan jeg gøre for min hund

Der er måske ikke direkte sol, når de forlader bilen, men hurtigt ændres dette, på trods af, at man måske kun har påtænkt at være væk fra hunden i ganske kort tid. Herved kan bilens temperatur stige drastisk, og dyrene er i risiko for at udvikle et hedeslag. Dette er en tilstand, der opstår, hvis kroppen bliver overophedet på kort tid. Symptomer herpå er forvirring, svimmelhed, besvimelse og i sidste ende bevidstløshed. Hunde har ikke svedkirtler og må således komme af med eventuel overskudsvarme ved at hyperventilere/halse. Derfor er de klassiske symptomer ligeledes halsen og savlen. Udover den karakteristiske bilsituation kan hedeslag eksempelvis også forekomme ved voldsom aktivitet.

Hvad kan du gøre: Sørg først for at anbringe dyret i køligere omgivelser. Dernæst afkøles det ved overbrusning med15-20 grader varmt vand. De bedste steder på kroppen for afkøling er tyndhårede områder så som lysken og bugen. Afkøling kan også ske ved, at man svøber dyret ind i håndklæder, der er forinden oprevet i koldt vand. Tilbyd ligeledes med jævne mellemrum dyret koldt vand at drikke. I alvorlige tilfælde kan tilstanden være livstruende, således dyrlægehjælp er påkrævet. Hvis du ser et dyr stå efterladt i en bil på en varm sommerdag, bedes du kontakte politiet eller andre instanser, der forhåbentligt kan få kontakt til ejeren.

Andre artikler i kategorien Hund

Alene-hjemme træning – Lær din hund at være alene hjemme

At være alene hjemme er unaturligt for din hund. Få gode tips til hvordan du lærer din hund at være alene hjemme med vores korte guide.

Pelspleje af hundehvalp

Hvilke produkter skal jeg bruge til pelspleje af min hvalp? Det er altid en fordel, når man får hundehvalp, at man laver rutiner for hvalpen. Disse rutiner indeholder blandt andet pelspleje. Nogle racer har lang og kompliceret pels, hvor andr...