Swipe to the right

Hedeslag – hvad kan jeg gøre for min hund

Hedeslag – hvad kan jeg gøre for min hund

Der er måske ikke direkte sol, når de forlader bilen, men hurtigt ændres dette, på trods af, at man måske kun har påtænkt at være væk fra hunden i ganske kort tid. Herved kan bilens temperatur stige drastisk, og dyrene er i risiko for at udvikle et hedeslag. Dette er en tilstand, der opstår, hvis kroppen bliver overophedet på kort tid. Symptomer herpå er forvirring, svimmelhed, besvimelse og i sidste ende bevidstløshed. Hunde har ikke svedkirtler og må således komme af med eventuel overskudsvarme ved at hyperventilere/halse. Derfor er de klassiske symptomer ligeledes halsen og savlen. Udover den karakteristiske bilsituation kan hedeslag eksempelvis også forekomme ved voldsom aktivitet.

Hvad kan du gøre: Sørg først for at anbringe dyret i køligere omgivelser. Dernæst afkøles det ved overbrusning med15-20 grader varmt vand. De bedste steder på kroppen for afkøling er tyndhårede områder så som lysken og bugen. Afkøling kan også ske ved, at man svøber dyret ind i håndklæder, der er forinden oprevet i koldt vand. Tilbyd ligeledes med jævne mellemrum dyret koldt vand at drikke. I alvorlige tilfælde kan tilstanden være livstruende, således dyrlægehjælp er påkrævet. Hvis du ser et dyr stå efterladt i en bil på en varm sommerdag, bedes du kontakte politiet eller andre instanser, der forhåbentligt kan få kontakt til ejeren.

Andre artikler i kategorien Hund

Hvilket hundefoder er bedst?

Uanset om du er på udkig efter foder til din nye første hund, eller bare leder efter forbedring til din gamle bedste ven, så kan hundefoder udvalget være en jungle af finde rundt i. I bund og grund, vil man jo bare gerne give sin hund det b...

Jagthunden

En af de vigtigste ting at tage højde for, når hunden skal med på jagt er selve træningen op til jagten.

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS