Swipe to the right

Har din hund svært ved at finde ro?

En stor del af hundetræning handler om, at hunden er aktiv og laver noget. Derfor glemmer vi nogle gange det der med at træne ro med hunden. Det er vigtigt for både familiehund og konkurrencehund, at den lærer at slappe af i forskellige situationer.

Hvad er grunden til urolig adfærd?

Der kan være en masse grunde til, at din hund har svært ved at falde til ro. Understimulation, mangel på socialisering og opmærksomhedskrævende adfærd er tre grunde, man ofte ser. Men det kan også være andre ting – det kan f.eks. være, at hunden har smerter. Hvis man har en hund, der normalt godt kan finde ro, men pludselig virker meget rastløs, skifter stilling hele tiden og slet ikke kan finde ro, så kan det være, at man skal tjekke hunden for smerte.

Er hunden understimuleret?

Hvis hunden er understimuleret og har en masse overskudsenergi, kan det være fordi, at den ikke opfyldt sine behov for at bruge hjernen, være social og bevæge sig fysisk. Her ville nogle hundeejere tænke, at det kan løses ved at lade hunden løbe efter ting. Derfor vil de begynde på boldkast, pindekast mv. Og ja, hunden får bevæget sig, men den kan faktisk ende med at blive endnu mere stresset af det. Dette betyder altså IKKE, at man slet ikke må kaste med bold, men det skal gøres med måde. Det er måske bedre for en stresset hund, hvis den får noget hjernegymnastik, og får lov til at gå en god lang tur, hvor den har adgang til at snuse til en masse ting. Små træningsøvelser med hunden kan også være med til at hjælpe. Søgeøvelser eller øvelser, hvor hunden selv får lov til at tage initiativ til hvad der skal laves, kan også hjælpe.

Er din hund ikke blevet socialiseret nok som hvalp?

Hvis hunden ikke har oplevet meget de første fire måneder af dens liv, kan mangel på socialisering være problemet. Det kan være, at din hund stresser meget, når den kommer nye steder hen, fordi det er svært for den at håndtere nye sanseindtryk. Dette kan trænes og forbedres ved stille og roligt udforske nye miljøer. Her er det vigtigt, at man holder øje med, at hunden kan håndtere de nye indtryk. Man kan også styrke hundens selvtillid med samarbejdsøvelser.

Har din hund lært at det kan betale sig at plage om opmærksomhed?

Hvis hunden har haft succes med at plage om opmærksomhed, kan det være en anden ting, der gør, at den har svært ved at falde til ro. Hvis den altså har fået opmærksomhed hver gang, den har bedt om det, har den lært, at det kan betale sig at opsøge ejeren eller andre mennesker hele tiden. Det kan med tiden blive en irriterende adfærd i dagligdagen. Dette kan vi træne ved at lære hunden, at den også kan få opmærksomhed ved at ligge på et tæppe og lave ingenting. Den skal bare belønnes en hel masse for at ligge på tæppet.

Hvordan træner man ro?

Begyndt træningen et sted, hvor hunden føler sig tryg. Det er lettere for hunden at finde ro i vante omgivelser fremfor et sted med mange forstyrrelser. Det er også en fordel at begynde træningen, når hunden er velstimuleret og har fået motion. Når du træner ro med din hund, skal du selv være i ro. Det vil hjælpe hunden en hel del. Når hunden ligger stille på sit tæppe, kan det være en stor fordel at belønne hunden på tæppet, hvor hunden ligger. Så lærer hunden nemlig, at det giver mening at ligge her, fordi der kommer alle belønningerne.

Vi kan love dig, at du i fremtiden bliver rigtig glad for at have trænet ro med din hund. Det vil gavne dig, når du har gæster, tager på cafe hvor hunden er med eller andre ting. God træning!

Fem hurtige til træning af ro

  • Start træningen i vante omgivelser
  • Sørg for at hunden er velstimuleret og motioneret, inden træningen går i gang
  • Sørg for at der også er ro på dig
  • Drop for meget boldkast
  • Beløn hunden en hel masse for at ligge stille på tæppet, i kurven eller buret, så den lærer, at det kan betale sig at ligge og lave ingenting

Andre artikler i kategorien Tips

Derfor fælder din hund meget

Når ens hund fælder meget, betyder det som regel også mere oprydning til dig, som du måske helst ville være foruden. Det kan for mange være en belastning og rengøringen kan virke endeløs. Der findes dog heldigvis en række af tiltag, so...

Aktivering af seniorhunden

Hvordan blev ”man kan ikke lære gamle hunde tricks” nogensinde en talemåde? Alle hunde elsker at blive aktiveret! Selv den gamle hund kan stadig lære nye kunstskaber. Sanserne og bevægelsesapparatet er ikke hvad det har været, men det ...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS