Swipe to the right

Golden Retriever

Golden Retriever

Retrieve betyder at apportere, og en golden retrievers yndlingsbeskæftigelse og mening med livet er da også at hente ting og bringe dem hen til føreren. Få hunde kan udstråle så megen stolthed og glæde som en retriever, der får lov at bære en ting i munden – det være sig en gammel sok, en pind eller en due, som jægeren netop har skudt.

Retrieverracerne er apporterende jagthunde, og deres opgave er er opspore og hente vildtet, som jægeren har skudt. I Danmark er golden retrieveren særdeles populær, fordi den samtidig er en fremragende familiehund. Den er venlig og omgængelig, glad for børn og lærevillig. Men dens popularitet har desværre også været tæt på at give den et dårligt ry. I en årrække blev landets skadestuer nærmest invaderet af børn og voksne, som var blevet bidt af en golden retriever. Det skyldtes ikke mindst, at også familier, som blot ønskede sig en hund, som kunne pynte i sofaen, anskaffede sig en golden, samtidig med at en del opdrættere avlede kritikløst, fordi der var en kolossal efterspørgsel efter de gyldne hunde.

Selv om en golden retriever holder meget af at være en integreret del af familien, må man aldrig glemme, at den først og fremmest er en jagthund med de behov en arbejdshund har. Det er ikke nok, at den får nogle gode løbeture. Den skal også aktiveres mentalt og bruge hjernen til at løse forskellige opgaver. Det kan være som decideret jagthund, men den er også særdeles velegnet til alle andre former for hundearbejde – for eksempel lydighed, agility eller sporarbejde. En golden retriever er også en rigtig vandhund. Den elsker en tur til stranden med sin familie, hvor den kan få lov til at plaske i bølgerne. Og hvis man kaster en pind eller en anden apportgenstand ud i vandet, kender dens glæde ingen grænser, når den kaster sig ud efter apporten og stolt kommer svømmende tilbage med den. En del af dem ynder også at påføre sig en speciel ”parfume”. At trille sig i en død måge eller torsk er uhørt lækkert for en golden, mens de færreste ejere deler begejstringen, når hunden senere skal transporteres hjem i bilen!

Racen stammer fra England, hvor den i 1913 blev godkendt som selvstændig race af den engelske kennel klub. Men de første to goldens kom først til Danmark i 1958. I 1960 registrerede den danske kennel klub 13 golden retrievere, mens tallet var steget til 1121 i 2003, som er den seneste opgørelse. At racen stadig er uhyre populær fremgår også af, at den ligger som nummer tre på top 20 listen over antallet af stambogsføringer i 2003 – kun overgået af schæfer og labrador retriever.

Andre artikler i kategorien Raceportræt

Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrieren stammer oprindeligt fra England, hvor racen i 1800-tallet opstod som følge af præsten John ”Jack” Russells avlsindsats. Jack Russell var en aktiv jæger men ønskede en hund, der kunne følge hans Fox Hounds, og som...

​Raceportræt – Coton de Tulear - Bomuldshunden

Raceinfo Racen Coton de Tulear bedre kendt under navnet bomuldshund er en aldeles populær race. Udover racens lille størrelse og blide temperament, er der særligt en ting som forstærker racens popularitet, nemlig dens pels. Pelsen minder i...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS