Swipe to the right

Fransk Bulldog

Fransk Bulldog

Den franske bulldog er en af de mest populære racer i Danmark. ”Omgængelig, munter og glad for at lege, sporty og vågen. Den er usædvanligt hengiven overfor sine ejere og familiens børn”, som det står beskrevet i FCI’s standard for racen. I 2010 blev der registreret 479 fransk bulldoghvalpe i Dansk Kennel Klub (DKK). Dermed er racen hoppet op som nummer 7 på top 10- listen over registreringer. I juli 2011 var der registreret i alt 8389 fransk bulldog i Dansk Hunderegister.


Fransk Bulldog er den perfekte familiehund

Fransk Bulldog passer perfekt ind i den hengivne familie, der ønsker at være tæt på deres hund og ønsker at inddrage den i hverdagens aktiviteter. Fransk Bulldog vil meget gerne være der, hvor resten af familien er; i sofaen, på skødet eller i kurven foran brændeovnen og den tåler ikke at blive isoleret. Den kendetegnes som en sød og venlig hund, som er kærlig over for alle aldersgrupper, og den har masser af personlighed. Fransk Bulldog er legesyg og livlig. Da den ikke er aggressiv, krævende eller dominerende, egner den sig også godt som førstegangshund. Hunden stiller ikke yderligere krav til motion ud over en times luftning og leg om dagen. Fransk Bulldog lærer nemt de mest almindelige kommandoer, da den er en intelligent hund, men den egner sig ikke godt til avancerede træningsformer, da den simpelthen er for stædig. Fransk Bulldog har brug for en kærlig familie, der ønsker at inkludere den derhjemme, og som har hjerteplads til en rigtig humørspreder af et familiemedlem.


Mindre end engelsk bulldog

Fransk bulldog nedstammer efter al sandsynlighed fra engelsk bulldog. Ifølge Bulldog-Klubbens hjemmeside udvandrede mange arbejdere fra den engelske kniplingsindustri i Nottingham til Frankrig i midten af det 19. århundrede og slog sig ned omkring Calais og Paris. Med sig havde de små bulldogger med opretstående ører. Ved systematisk avl på de mindste engelske bulldogger var der blevet fremavlet en hund, der var meget mindre, og som på grund af sin størrelse fungerede bedre som selskabshund. Disse små bulldogger med opretstående ører blev meget hurtigt populære i Frankrig og især i Paris. I begyndelsen var det udelukkende arbejderklassen og slagterne i Hallerne i Paris, som havde franske bulldogger. Men som det er sket med mange andre racer, fik også de velstillede franskmænd på et tidspunkt øje for den charmerende hunds kvaliteter. Blandt andet kunstneren Degas har ofte afbilledet racen.


Selvstændig race

I dagens Danmark avles racen som udstillings-, selskabs- og familiehund. Søren Juul Nielsen har opdrættet fransk bulldog siden 1988 under kennelnavnet Lancome’s. Han fortæller, at den franske bulldog gerne vil arbejde – på sine egne præmisser. ”Den er nem at have med at gøre, selv om den har sine egne, selvstændige meninger. Man kommer længst med motivation, for man kan ikke diktere en fransk bulldog tingene. Hvis den selv synes, det er en god idé at sætte sig, så sætter den sig - ellers bliver den stående eller liggende”, smiler han. Han understreger, at racen dog også har brug for faste grænser. ”Det er man nødt til at give den. Ellers render den med både strømper og bukser”, som han udtrykker det. En fransk bulldog kræver dog ikke megen mental træning for at fungere i dagligdagen. Ifølge Søren Juul Nielsen stresser den ikke, selv om man ikke tilbyder den arbejde eller opgaver, og den kan nemt ligge fem timer i sofaen og hygge sig sammen med familien. Men den kan også nemt gå fem kilometer, hvis det er det, familien ønsker.


Populariteten er et problem

Søren Juul Nielsen er ikke udelt begejstret for racens popularitet. ”Jeg synes, det er både trist og ærgerligt, at den er blevet en modehund. Efterspørgslen er efterhånden blevet dobbelt så stor, som det vi opdrætter i Danmark, og det giver grobund for importer fra især Østeuropa og deciderede hundehandlere. En DKK-opdrættet hvalp koster mellem 10.000 og 12.000 kroner – i Østeuropa kan man købe en hvalp for 200 Euro, hvilket svarer til omkring 1500 kroner”, påpeger han. Han frygter, at det går ud over racens sundhed. ”Bulldog Klubben har gennem mange år lavet et kolossalt arbejde for at forbedre racens sundhed, så vi nu har nogle af de sundeste hunde i verden. Men når man køber en hvalp i udlandet eller hos en hundehandler, ved man ikke, hvad man får. Jeg tvivler på, at de har samme høje sundhedstilstand som de danske”, slutter han.


Tendens til en sart mave kan kureres med Olivers hundemad

Fransk Bulldog har tendens til at have en lidt sart mave, og det er derfor vigtigt, at du fodrer den rigtigt. Den tåler ikke at få madrester, da det vil føre til opkastning og luft i maven. Hvis den skal forkæles med tyggeben, skal det være de hvide, forkogte ben, da dens mave bedst kan håndtere disse. En sart mave behøver dog slet ikke at være noget problem. Du kan nemlig nemt finde sundt og næringsrigt foder til din hund med kornfrit hundefoder fra Olivers. Olivers foder er 100 % korn- og glutenfrit, har 0 % kunstige tilsætningsstoffer og kommer med smagsgaranti, så du kan finde lige det foder, din hund bedst kan lide. Det ses ofte, at Fransk Bulldog udvikler lagermideallergi. Lagermider lever i kornstofbaseret foder, så blot ved at undlade foder med kornprodukter, undgår du allergien. Er allergien allerede opstået, så kommer du også allergien til livs ved at fodre med kornfrit hundefoder.


OLIVERS Kornfrie hundefoder med Kylling OLIVERS kornfrie hundefoder med Fisk OLIVERS Kornfrie hundefoder med Lam
OLIVERS Kornfrie hundefoder med Kylling

OLIVERS Kornfrie hundefoder med Fisk

OLIVERS Kornfrie hundefoder med Lam

Olivers hundefoder gør det nemt at vælge det rigtige

Oliver gør det nemt for dig at finde lige præcis det hundefoder, som din hund har brug for. På siden Valg af hundfoder finder du en nøje beskrevet guide til hvilket foder, du skal vælge til din hund. Det høje indhold af næringsstoffer, der er en altafgørende ingrediens i hundens kost, skaber de bedste forhold for en sund og velernæret hund. Fransk Bulldog har specielt behov for det rigtige foder, dels grundet dens relativt sarte mave og dels for familiens skyld. Fra naturens side har Fransk Bulldog nemlig tendens til at få meget mere luft i maven end andre hunde. Dette i sig selv er til at overkomme, men begynder du først at fodre hunden forkert, vil det forekomme langt hyppigere og være langt mere ildelugtende. Vejen til en glad og veloplagt hund er den helt rigtige kost produceret af eksperter, der elsker dyr. Det får du med Olivers Hundemad. De nøje udtænkte ingredienser er fremstillet af de bedste produkter og er alle tilsat en stor portion kærlighed.

Andre artikler i kategorien Raceportræt

Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrieren stammer oprindeligt fra England, hvor racen i 1800-tallet opstod som følge af præsten John ”Jack” Russells avlsindsats. Jack Russell var en aktiv jæger men ønskede en hund, der kunne følge hans Fox Hounds, og som...

​Raceportræt – Coton de Tulear - Bomuldshunden

Raceinfo Racen Coton de Tulear bedre kendt under navnet bomuldshund er en aldeles populær race. Udover racens lille størrelse og blide temperament, er der særligt en ting som forstærker racens popularitet, nemlig dens pels. Pelsen minder i...

Velkommen til OLIVERS

Hos OLIVERS kan du selv vælge, om du ønsker at købe dine varer som medlem af ClubOlivers eller ej.

Beslutter du dig for at købe som medlem, så er første måned helt gratis. Prisen er herefter kun 79 kr./md, og kan opsiges uden problemer, hvis du ønsker det.

Som medlem af ClubOlivers får du altid 25% rabat på foder samt høje rabatter på godbidder og tilbehør

Velkommen til OLIVERS